Continental a lansat un nou sistem de camere video pentru condusul autonom

Continental a anuntat lansarea unui nou sistem de camere video pentru condusul autonom. Producatorul sustine ca noul sistem de camere video propus va spori siguranta pasagerilor in timpul in care masina se afla in modul de rulare autonoma.

Continental a lansat un nou sistem de camere video pentru condusul autonom

Conform oficialilor din conducerea Continental, noul sistem de camere video va monitoriza atat traficul din jurul masinii, cat si comportamentul soferului. Noua solutie pe care ne-o propun cei de la Continental a fost deja botezata “Road and Driver” si se anunta a fi extrem de interesanta. Aflam si noi toate detaliile despre acest sistem in randurile urmatoare! 

Subiectul condusului autonom a ajuns sa fie discutat la scara larga in ultima perioada, fiind mai mult decat evident ca este doar o problema de timp pana vom ajunge la o realitate in care condusul autonom chiar va exista.

Tehnologia din domeniul auto ne-a demonstrat deja in repetate randuri in anii ce au trecut ca se poate dezvolta intr-un ritm ametitor, asa ca nu avem motive pentru a nu crede in condusul autonom! Conform specialistilor din domeniu, nu mai este nevoie decat de cativa ani pana ce condusul autonom va deveni o realitate pe sosele! 

Revenind acum la solutia tehnica pe care ne-o propun cei de la Continental, trebuie sa spunem ca sistemul “Road and Driver” este o combinatie de camere video care monitorizeaza traficul din fata masinii, dar care urmareste in acelasi timp si comportamentul soferului pentru a observa daca acesta este capabil sa preia controlul masinii in cazul in care situatia o cere.

Mai exact, sistemul este alcatuit din doua camere cu infrarosu, una fiind indreptata catre sofer si cealalta catre trafic. Oficialii Continental au tinut sa mentioneze ca rolul camerei de la interior este acela de a monitoriza in permanenta soferul si a de evalua situatia, in niciun caz de a il inregistra pe sofer. 

Un oficial din conducerea celor de la Continental a declarat ca “datorita noului sistem de camere propus de compania sa, vehiculul si soferul sunt in permanenta constienti unul de celalalt”. Incercand sa traga o concluzie, reprezentantul Continental spune ca in aceasta problema a condusului autonom, totul se rezuma la incredere.

Astfel, “omul poate fi sigur ca tehnologia nu ii va returna brusc responsabilitatea de a conduce fara un avertisment”. Bineinteles, “acest lucru se va produce in conformitate cu niste criterii clare”. 

Cel mai probabil, noul sistem de camere video va fi testat in perioada urmatoare pentru a isi putea dovedi utilitatea la scara larga! 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter