Citroen va lansa trei sedanuri complet noi pana in 2021

Citroen va lansa trei sedanuri complet noi pana in 2021

Citroen a anuntat recent cateva detalii interesante despre o noua strategie pentru gama sa de modele. Si, putem spune ca la prima vedere, vorbim despre o strategie destul de interesanta! Spunem asta deoarece se pare ca francezii nu vor sa se concentreze in perioada urmatoare pe dezvoltarea de noi si noi SUV-uri, indreptandu-si atentia catre sedanuri.

Si, asa cum stim cu totii, marea majoritate a producatorilor auto profita de popularitatea din ce in ce mai mare a segmentului SUV-urilor si lanseaza pe banda rulanta noi si noi modele in acest segment.

In acest context, Citroen anunta lansarea a trei sedanuri complet noi in urmatorii doi ani si jumatate. Mai exact, francezii si-au fixat ca termen pentru indeplinirea acestui obiectiv sfarsitul anului 2021.

Daca va aduceti aminte, despre primul sedan s-a vorbit pentru prima data in urma cu mai bine de un an. Este vorba despre un sedan de dimensiuni generoase, care va inlocui modelele mai vechi C5 si C6. Noul sedan va avea la baza conceptul C-xperience prezentat in urma cu trei ani. Mai multe nu stim inca despre acest sedan, insa se pare ca francezii il vor lansa in toamna anului urmator, in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Anul 2021 se anunta a fi unul intens pentru cei de la Citroen, francezii planuind sa lanseze alte doua sedanuri complet noi. Din pacate, pana la acest moment nu avem niciun fel de informatii despre aceste doua modele noi, constructorul francez nedorind inca sa ne spuna nici macar segmentul din care vor face parte acestea. Totusi, stim deja ca francezii au ales sa prezinte ambele modele direct in versiune de serie!

Strategia adoptata de cei de la Citroen ne poate mira destul de tare, avand in vedere ca segmentul sedanurilor este in scadere din punct de vedere al popularitatii in ultimii ani! De acest lucru se pare insa ca sunt constienti francezii, directorul de marketing Arnaud Belloni sustinand ca noile modele vor beneficia de un design complet diferit in comparatie cu cel pe care il stim de la modelele clasice.

Belloni a mai declarat ca aceasta crestere a SUV-urilor “ofera oportunitatea de a ne reimagina utilitatea si designul sedanurilor”. In acest context, Belloni ne promite un design original pentru cele trei sedanuri pe care le vom vedea in urmatoarea perioada, insa ne transmite totusi ca nu trebuie sa ne gandim la un “design riscant”!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter