Citroen renunta la C4 Cactus dupa doar o generatie

2019 Citroen C4 Cactus

Doar o senzatie pe internet in Statele Unite, de unde Citroen lipseste inca din 1974, se pare ca modelul C4 Cactus a ajuns la final de viata. Micutul si excentricul model crossover nu se va mai bucura de o a doua generatie, lucru recunoscut, intr-un interviu recent, chiar de seful departamentului de produse al marcii franceze.

Conform lui Xavier Peugeot, se lucreaza la un inlocuitor, care nu va mai fi numit "Cactus", fiind vorba despre o masina complet diferita.

E foarte posibil ca, de asemenea, numele "Cactus" sa revina, la un moment dar, pe piata pe un nou model, dar noua versiune a lui C4 va fi complet diferita in comparatie cu actuala generatie.

Pentru a fi complet sinceri, modelul crossover isi pierduse oricum mare parte din farmec, noua versiune apropiindu-se mai mult de designul conventional.

Asa cum poate va amintiti, in momentul in care oficialii de la Citroën au decis sa iasa in evidenta pe piata cu modul in care arata Cactus, ideea a reusit sa "omoare" toate modelele hatchback compacte C4 atunci pe piata.

Suntem siguri, insa, ca producatorul francez lucreaza la ceva special pentru urmatorul model C4, asa cum sustine si Xavier Peugeot, chiar daca designul va ramane cumva neconventional.

Oficialul francez sustine chiar ca masina va polariza toata atentia publicului si va fi complet diferita de orice lanseaza competitia.

Cand sa ne asteptam la noul C4? Oficialul francez nu a spus nimic despre asta dar, avand in vedere ca cea mai noua versiune Cactus a aparut acum doi ani, e foarte posibil sa apara anul viitor sau, cel mai tarziu, in 2021.

Modelul va avea de infruntat o competitie dura, in special din partea noului Ford Focus sau a urmatoarei generatii Volkswagen Golf, asta pentru a nu mai mentiona noul Renault Megane sau noile variante SEAT Leon si Skoda Octavia.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter