Citroen continua expansiunea in Romania, vanzarile au crescut cu 31%

Anul 2019 s-a dovedit a fi din nou un an foarte bun pentru francezii de la Citroen in Romania, acestia inregistrand cel de-al saselea an de expansiune, cu o crestere de 31% a vanzarilor intr-o piata auto care a crescut cu 21% in raport cu anul 2018.

Vanzari Citroen Romania 2019

Francezii au vandut pe parcursul anului trecut un numar de 3.400 de unitati, 89% dintre acestea fiind vehicule de persoane si 11% apartinand segmentului dedicat vehiculelor utilitare. Marca Citroen este prezenta in tara noastra prin Trust Motors, importatorul oficial in Romania al marcilor Peugeot, Citroen si DS Automobiles.

Reteaua de distributie a celor de la Trust Motors in Romania insumeaza nu mai putin de 56 de puncte de vanzare in intreaga tara, iar serviciile oferite de acestia acopera toate nevoile clientilor prin modelul de business one-stop-shop, de la vanzarea de masini, produse financiare si asigurari, pana la toata gama de servicii post-vanzare. In aceste conditii, putem considera Trust Motors unul dintre cei mai importanti jucatori din industria de profil din tara noastra.

Cresterea semnificativa de 31 de procente despre care vorbeam in randurile anterioare a fost sustinuta de cele trei modele importante din gama celor de la Citroen, si anume Citroen C3, Citroen C3 Aircross, respectiv Citroen C5 Aircross. Conform cifrelor, Citroen C3 reprezinta un succes comercial in tara noastra, acesta inregistrand o crestere de 32.86% in 2019. Totodata, modelul ocupa locul 6 in categoria B Hatch Mainstream.

Mai departe, Citroen C3 Aircross isi consolideaza pozitia in categoria B SUV Mainstream, inregistrand in 2019 o crestere a vanzarilor cu nu mai putin de 55.32%.

Astfel, C3 Aircross se claseaza pe locul 9 in acest segment. Nici noul Citroen C5 Aircross nu s-a descurcat deloc rau in 2019, desi a fost lansat abia la jumatatea lunii aprilie. Acesta a reusit sa castige pana la finalul anului o cota de piata de 2.2% in segmentul sau cu un total de 484 de unitati vandute in 2019.

Citroen s-a descurcat foarte bine si pe plan european in anul 2019, cifrele de vanzari stand drept dovada in acest sens. Astfel, francezii si-au continuat expansiunea pentru cel de-al optulea an consecutiv, inregistrand o cifra de vanzari record pe plan european de 835.000 de unitati si o cota de piata de 4.7%.

Privind catre viitor, anul 2020 va reprezenta un an de tranzitie pentru marca franceza, cei de la Citroen anuntand deja ca isi vor concentra atentia catre electrificare.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Citroen

Newsletter