Citroen C5 Aircross s-a vandut in peste 50.000 de exemplare in sase luni de la lansare

Citroen C5 Aircross

Francezii de la Citroen au lansat la inceputul acestui an noul C5 Aircross, un model care s-a bucurat de o primire pozitiva din partea fanilor producatorului din Hexagon, dar si din partea specialistilor din domeniu.

Acum, dupa trecerea primei jumatati de an, putem vorbi si despre primele rezultate clare pe care le-a inregistrat C5 Aircross. Si, asa cum ne-am asteptat inca de la momentul in care a fost lansat, C5 Aircross se bucura de succes, devenind in scurt timp un model destul de popular in segmentul din care face parte. Bineinteles, cifrele dovedesc acest lucru!

Asadar, dupa lansarea din prima luna a anului, Citroen C5 Aircross se poate lauda deja acum cu 50.000 de unitati vandute, o cifra care nu este deloc rea pentru un model nou. De asemenea, si cei de la Citroen se pot lauda cu o prima jumatate de an excelenta din toate punctele de vedere. Alaturi de cei de la Dacia, francezii de la Citroen sunt unii dintre foarte putinii producatori care au inregistrat cifre in crestere atunci cand vorbim despre vanzarile obtinute in primele sase luni ale anului, raportate la cifrele de vanzari din prima jumatate a anului precedent.

Uitandu-ne la aceste cifre, putem spune ca cei de la Citroen au avut cea mai mare crestere a vanzarilor in primele sase luni ale anului. Astfel, acestia s-au clasat pe primul loc intr-un clasament al celor mai importanti 12 producatori auto. La aceste cifre foarte bune a contribuit si acest C5 Aircross, noul model din gama producatorului francez reusind deja sa depaseasca pragul celor 50.000 de unitati vandute in aceasta perioada.

Potrivit datelor furnizate de producatorul francez, C5 Aircross este al treilea cel mai bine vandut model din gama Citroen in primele sase luni ale anului, dupa C3, respectiv C3 Aircross.

Asa cum era insa de asteptat, tot SUV-urile sunt cele mai populare modele din gama constructorului francez. Mai exact, potrivit raportului pus la dispozitie de cei de la Citroen, putem observa ca SUV-urile reprezinta aproximativ 25% din vanzarile sale globale in aceasta prima jumatate a lui 2019.

Asadar, SUV-urile sunt in continuare la mare cautare printre clienti, acest trend parand sa nu se mai termine niciodata. In aceste conditii, nu mai este deloc de mirare ca toti producatorii auto isi propun sa aduca pe piata din ce in ce mai multe modele de tip SUV in ultimii ani!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Citroen

Newsletter