Citroen C3 Aircross a ajuns la 100.000 de unitati vandute

2018 Citroen C3 Aircross

Credeati in urma cu ceva ani ca cererea tot mai mare de SUV-uri este o tendinta doar de moment? Ei bine, se pare ca v-ati inselat. Si nu numai ca ne-am inselat cu totii la acea vreme, dar putem spune ca inca SUV-urile sunt la mare cautare chiar si acum, in 2018, tendinta fiind inca in crestere.

Si, daca piata cere SUV-uri, producatorii executa, nu-i asa?! Din acest motiv vorbim extrem de despre astfel de modele, avand in vedere ca producatorii dezvolta noi si noi modele, care sa se plieze cat mai bine pe cerintele unei mase tot mai diversa de clienti.

Luna iunie a anului trecut ne aducea noul Citroen C3 Aircross, un crossover de clasa mica ce isi gasise inspiratia in conceptul C-Aircross. Pe langa infatisarea sa moderna, C3 Aircross isi dorea sa atraga un numar mare de clienti prin nenumaratele posibilitati de personalizare pe care le oferea.

La exterior, putem remarca elemente imprumutate atat de la conceptul abia amintit, cat si de la versiunea de serie a lui Citroen C3. Si la interior au fost imrumutate elemente de la C3, insa francezii au luat cate ceva si de la fratele mai mare C5 Aircross. Din punct de vedere tehnic, C3 Aircross venea cu 5 motorizari, dintre care trei pe benzina si alte doua pe motorina.

Noile modele C3 Aircross au fost disponibile incepand cu luna octombrie a anului trecut. Si se pare ca noile modele au fost la mare cautare in aceasta perioada de 10 luni, inregistrand nu mai putin de 100.000 de unitati vandute.

Astfel, C3 Aircross a devenit al doilea cel mai bine vandut din gama producatorului francez, dupa hatchback-ul C3. Conform statisticilor pe care le au cei de la Citroen, 55% dintre cei care au optat pentru acest model au cumparat versiunea de top – Shine. De asemenea, 25% dintre clienti au optat pentru o caroserie in doua nuante.

In cazul in care aveti in plan sa va cumparati un Cr Aircross in perioada urmatoare, va spunem ca cel mai accesibil model este cel echipat cu o unitate pe benzina de 1.2 litri, capabila sa produca 86 de cai putere, pretul ei fiind de 13.500 de euro, cu toate taxele incluse.

Insa, daca va doriti ceva mai mult, puteti apela si la versiunile mai bine dotate: unitate pe benzina de 110 cai, respectiv o unitate de tip diesel cu 120 de cai putere, ambele avand un pret de 18.400 euro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter