Cifre alarmante: cate persoane nu trec proba teoretica a examenului pentru obtinerea permisului auto din prima incercare

Scoala soferi

V-ati intrebat vreodata oare cate persoane reusesc sa treaca proba teoretica pentru obtinerea permisului auto din prima incercare? Probabil ca la prima vedere v-ati gandi ca marea majoritate a celor care se prezinta la examen reusesc sa obtina un punctaj de trecere.

De asemenea, la prima vedere, cu totii am crede ca proba practica este mai grea! Ei bine, oficialii din cadrul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) au facut publica o statistica care poate fi catalogata fiind cel putin ingrijoratoare. Conform datelor publicate de acestia, aflam ca nu mai putin de 7 din 10 persoane care au sustinut proba teoretica au picat-o.

DRPCIV ne informeaza prin intermediul acestor statistici ca doar 30% dintre persoanele care au dat examenul teoretic pentru obtinerea permisului auto au reusit sa obtina un scor de cel putin 22 de puncte din maximul de 26 care ar fi putut fi luat.

In aceste conditii, cu aceste cifre in fata ochilor, ne este mai mult decat clar ca cei care isi doresc permisul auto acum nu mai pun prea mare pret pe legislatie si teorie, crezand ca totul se rezuma la experienta practica de a conduce. Insa, stim cu totii cat de periculos este sa nu stii care sunt regulile dupa care poti conduce in siguranta!

Rata de promovabilitate a examenului teoretic pentru obtinerea permisului auto a scazut in 2018 de la peste 40%, atat cat era cu un an in urma. In acest context, cei de la DRPCIV se vad pusi in situatia de a trage un semnal de alarma cu privire la acest lucru.

Oficialii DRPCIV au si organizat o conferinta de presa pe aceasta tema, atragand atentia ca s-a ajuns la situatia in care legislatia rutiera si teoria nu mai este invatata aproape deloc. De asemenea, oficialii DRPCIV recunosc ca nu au ei de unde sa stie de ce se intampla acest lucru, insa concluzia ramane aceeasi.

Cu aceasta ocazie, cei de la DRPCIV au anuntat si ca persoanele din judetul Ilfov vor avea la dispozitie inca doua zone de examinare pentru proba practica, incepand cu data de 18 februarie. Asadar, pe langa locatia din Bucurestii Noi, cei din Ilfov vor putea sustine proba practica si in zonele Palatului National al Copiilor si Parcului IOR. Aceasta masura a fost luata pentru a se evita aglomeratia care s-a format in zona Bucurestii Noi in ultima vreme, tot acolo fiind examinati si locuitorii Municipiului Bucuresti.

Videoclipul zilei
5 DOTARI AUTO PE CARE LE FOLOSIM GRESIT
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter