Chrysler, parteneriat cu Microsoft

Chrysler Group echipeaza unele dintre modele sale de baza cu un sistem de infotainment Microsoft, folosit de Fiat. Conform producatorului de software, numarul de vehicule care vor avea sistemul este in crestere.

Schimbarea este notabila pentru ca noul sistem va imparti numele cu sistemul foarte bine privit folosit de Chrysler, Uconnect, dar va opera diferit. O companie numita QNX Software Systems furnizeaza aproape tot software-ul si tehnologia pentru sistemul de infotainment Uconnect de la Chrysler.

Sistemul Microsoft, care opereaza cu Windows, numit Uconnect 5.0,a fost folosit in 2012 in Europa pe hatchbackul cu cinci usi Fiat 500L. Acum, incepe sa fie instalat pe versiuni mai modeste ale lui Ram 1500, din 2013, dupa cum declara cei de la Chrysler.

La Fiat 500L, Uconnect are un touch screen de 5 inch ; functioneaza si ca support pentru diverse gadget-uri, cum ar fi smartphone, tablete si media playere si are capacitatea de a instala aplicatii si servicii.

De exemplu, accepta aplicatia eco a Fiat, Drive, care furnizeaza date despre emisiile de carbon si motor va putea fi folosita in curand si pentru aplicatia de navigatie TomTom. Sistemul este standard pentru 500L, care va ajunge in reprezentantele din SUA in vara. Purtatorul de cuvant de la Chrysler a refuzat sa comenteze afirmatia Microsoft potrivit careia sistemul va fi folosit si pentru produse viitoare si a spus ca, pentru moment, compania este multumita de Uconnect.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter