Chinezii “ocupa” America

Zeci de companii chineze se instaleaza in aceasta vreme in Detroit si investesc masiv in afacerile auto americane. Chinezii produc si vand orice: de la centuri de siguranta, la amortizoare si fac numeroase angajari din randul specialistilor autohtoni. In aceste conditii, este de asteptat ca, intr-o perioada nu foarte lunga, pe piata americana sa inceapa sa fie vandute masini chinezesti.

"Chinezilor le lipseste experienta, sunt in urma japonezilor cu 30 de ani, dar de asta au venit aici, in SUA, ca sa invete", a declarat seful unui centru de cercetare american.

In schimb, chinezii par sa fi invatat din greselile japonezilor, cand acestia au intrat pe piata auto americana si evita cu orice pret sa fie priviti la fel de catre americani, ca un pericol pentru siguranta locurilor de munca.

Anul trecut, cel mai mare producator auto din China, Shangai Automotive Industries, a deschis mai multe birouri in suburbiile orasului Detroit fara sa faca valva in acest caz, lucru nemaiauzit in industria auto. Dar modul in care chinezii se "strecoara" pe piata americana nu a trecut neobservat la Washington.

Adminstratia Obama a depus o plangere la Organizatia Mondiala a Comertului in care acuza guvernul chinez de faptul ca boicoteaza producerea unor piese de masini care ar trebui sa ajunga in Statele Unite.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter