Chevrolet va construi modelul Cruze la uzina Opel din Polonia

General Motors Co. va construi modelul Chevrolet Cruze la uzina Opel din Polonia, a relatat un ziar din Germania. Noutatea vine dupa ce General Motors ar fi spus cu totul altceva: “Nu a fost inca luata nicio decizie cu privire la locul unde se va construi noul model Cruze”, a spus un purtator de cuvant al Chevrolet Europa.

Ziarul german a notat ca modelul Chevrolet Cruze va fi construit la fabrica Gliwice din Polonia, la sfarsitul anului 2014. GM a anuntat deja ca va muta productia noului Cruze din Coreea de Sud. Reuters publica in ianuarie 2012 ca au existat discutii intre conducere si partenerii din Europa daca productia Cruze va fi transferata din Coreea in Gliwice, pentru a reduce pierderile de la Opel. Acest lucru a determinat sindicatele coreene sa ameninte ca vor incepe “un razboi”.

Gliwice ar fi locul ideal pentru bugetul detinut de Chevrolet. Aceasta este singura fabrica low-cost din Europa, unde se fabrica si fratele lui Cruze, Opel Astra. Ambele masini ar putea fi construite pe aceeasi linie de asamblare, cu o investitie minima.

In plus, tot din cauza costurilor, urmatoarea generatie Mokka de la Opel va fi construita in Spania, si nu in Coreea de Sud, ca pana acum. Modelul compact Cruze aduce companiei Chevrolet cele mai bune vanzari ale sale din Europa, care au crescut cu 5% in luna aprilie, ajungand la 12,441 de masini vandute.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter