Cererea pentru masinile diesel continua sa scada pe plan european

Popularitatea masinilor diesel este intr-o continua scadere pe plan european, cota de piata a masinilor echipate cu unitati de motorizare pe motorina in al doilea trimestru al anului fiind de doar 31.3%.

Cererea pentru masinile diesel continua sa scada pe plan european

Trendul descendent al masinilor diesel pe plan european nu mai este o surpriza pentru nimeni la acest moment, cifrele inregistrate in ultimii ani stand drept dovada in acest sens.

Asociatia Constructorilor de Automobile din Europa a publicat acum un nou raport cu privire la cererea pentru masini in perioada aprilie - iunie 2019, cifrele regasite aici aratandu-ne ca cererea pentru masinile diesel continua sa scada!

Conform raportului publicat de institutia mentionata in randurile anterioare, cota de piata a masinilor diesel in al doilea trimestru al anului a fost de doar 31.3%, in scadere de la 36.3% in perioada similara a anului precedent.

In aceste conditii, putem vorbi acum despre o cifra de 1.286.000 de masini diesel vandute in intervalul aprilie - iunie 2019. In aceeasi perioada a anului precedent au fost vandute un numar de 1.538.000 de masini echipate cu motorizare diesel.

Raportul ACEA transmite si o informatie extrem de interesanta, la care probabil ca nu multi sunt cei care s-ar fi asteptat. Mai exact, singura tara din Uniunea Europeana in care trendul descendent al cererii pentru masinile echipate cu motorizari diesel a fost Germania.

Conform cifrelor publicate, in Germania s-au vandut in perioada aprilie - iunie 2019 un numar de 318.000 de unitati pe motorina, ceea ce inseamna ca vorbim despre o crestere cu 3.5% a vanzarilor in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent.

Lasand la o parte masinile cu motorizari diesel, trebuie sa mai spunem ca acelasi raport ne mai arata si ca masinile cu motorizari pe benzina au avut o cota de piata de 59.5% in acest al doilea trimestru al anului.

Cota de piata a masinilor pe benzina a crescut acum de la 56.7%, cea mai mare crestere a inmatricularilor de masini cu motorizare pe benzina fiind inregistrata in Lituania. Romania ocupa locul secund in acest top, cresterea fiind de 30%.

In cele din urma, raportul intocmit de specialistii ACEA ne mai arata ca piata de masini cu sisteme de propulsie alternativa a inregistrat o crestere puternica in al doilea trimestru al anului, ajungand la o cota de piata de 9.2 procente. Institutia ne mai transmite ca inmatricularile de masini electrice aproape s-au dublat pe plan european fata de aceeasi perioada din 2018. In acest context, in cazul segmentului plug-in hybrid a fost inregistrata o scadere in materie de vanzari.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter