CEO Renault-Nissan, salariu de 10 milioane de dolari

Carlos Ghosn, CEO la Renault-Nissan, a castigat in anul fiscal trecut 10 milioane de dolari din salariu si prime. Cresterea de 0.1 a veniturilor lui Ghosn vine desi Nissan si-a vazut marja de profit redusa cu 5,4% si a ramas in urma celor de la Toyota Motor Corp si Honda Motor Co..

Cu un asemenea salariu, Carlos Ghosn, in varsta de 59 de ani, este printre cei mai bine platiti oameni din industria auto japoneza, dar reprezentantii companiei spun ca veniturile sale sunt sub media pietei.

Akio Toyoda, presedintele Toyota, a fost platit cu 1,9 milioane de dolari, in timp ce presedintele Honda a incasat putin sub 1,5 milioane de dolari. De fapt, in toata industria, producatorii si-au platit liderii cu aproximativ 15,3 milioane de dolari. CEO Ford Motor Co., Alan Mulally, a primit 21 de milioane de dolari anul trecut, Volkwagen Group si-a platit CEO-ul cu 14,5 milioane de euro(19 milioane de dolari).

“Salariul lui Ghosn ar trebui sa se reflecte in performantele Nissan de anul trecut. Dar problemele aparute la noile modele din SUA au afectat serios profitul companiei si cineva ar trebui sa isi asume raspunderea.”, sustine Takashi Aoki, un specialist economic japonez.

In ultimul an fiscal, veniturile Nissan au crescut cu 0,3%, cu 64% mai putin decat cele ale Toyota si cu 7% mai putin fata de cele ale Honda. Nissan estimeaza ca profitul sau va creste cu 23% in urmatorii sase ani.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter