Cele mai fiabile masini din 2019! Dacia surclaseaza BMW, Audi si Mercedes-Benz!

Cele mai fiabile masini din 2019. Locul ocupat de Dacia

A fost realizat topul de fiabilitate auto pentru anul 2019! Dacia se claseaza deasupra producatorilor premium BMW, Audi sau Mercedez-Benz.

JD Power a realizat un top al celor mai fiabile masini care circula in Anglia, analizand ce probleme in service au aparut pentru mai bine de 100 de modele. Studiul s-a realizat pe un esantion de 11.530 de autovehicule, in perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2018, iar rezultatele sunt surprinzatoare.

Au fost avute in vedere problemele semnalate de proprietari de la cele mai grave si pana la cele care afecteaza mai putin experienta condusului. Vorbim despre defectiuni la sistemele de comunicare, de navigatie, incalzire, ventilatie, aer conditionat, exteriorul si interiorul masinii, experienta de condus, comenzile si sistemele audio, motorul, transmisia si alte zeci de probleme semnalate de proprietarii de vehicule analizate.

Topul este deschis de Peugeot, cu cel mai mic numar de defectiuni inregistrate, urmata de Skoda si de Hyundai. Surpriza vine din partea producatorului de la Mioveni! Dacia a obtinut o nota foarte buna si surclaseaza cinci giganti premium - BMW, Audi, Mercedez-Benz, Land Rover și Jaguar.

La capitolul fiabilitate, brand-ul romanesc a devansat si alte marci, populare printre romani: Renault, Seat, Toyota sau Fiat. Dintre marcile premium, care se situeaza, in general, spre coada clasamentului, Volvo ocupa cel mai bun loc, urmata de Mercedes-Benz. Clasamentul integral, in functie de numarul de defectiuni inregistrate la o suta de automobile din fiecare model analizat, poate fi consultat in galeria foto de mai sus.

Cu o istorie de peste 50 de ani, JD Power este lider mondial in informarea consumatorilor, oferind servicii de consultanta auto, date, analize si recenzii ale autovehiculelor, dedicate coducatorilor si posesorilor de autovehicule.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter