Care a fost cel mai vandut brand auto in 2016?

2018 Toyota Camry VW Passat

Anul 2016 a fost unul dintre cei mai interesanti ani in ceea ce priveste lupta pentru suprematie in domeniul auto, marii producatori auto la nivel mondial dand lupte importante pentru a se clasa in cele din urma pe primul loc. Pe langa toti bolizii de sute de cai putere lansati pe parcursul anului, 2016 a fost presarat si cu scandaluri, orgolii si noi planuri pentru a recastiga suportul pasionatilor auto din toate colturile lumii.

Chiar daca am intrat deja in 2017, inca nu este foarte clar cine a castigat batalia pentru anul precedent. Asa cum spuneam si mai devreme, lupta de la varf a fost foarte apriga, cifrele oficiale inca nefiind foarte clare pentru toata lumea. Asadar, sa vedem in randurile care urmeaza care au fost cifrele inregistrate de cei mai importanti constructori auto.

Din cate se pare pana la acest moment, Volkswagen a reusit sa se claseze pe primul loc in topul vanzarilor la nivel mondial, inregistrand un record de 10.3 milioane de modele vandute pe parcursul celor 365 de zile ale lui 2016. In ciuda scandalului Dieselgate in care a fost implicat, constructorul german a reusit sa ramana in inima multor pasionati auto drept cel mai serios producator auto la nivel mondial.

Din cele peste zece milioane de automobile vandute in 2016, sase dintre ele au fost exclusiv modele Volkswagen; ceea ce reprezinta o crestere de 2.8 procente fata de anul precedent. Surpriza a venit insa din partea celor de la Skoda, care au inregistrat 1.1 milioane de exemplare vandute. Asa cum era si de asteptat, cel mai important model al cehilor a fost Octavia (436.000 unitati vandute), urmat de Rapid si Fabia. Cresterea producatorului ceh fata de anul precedent a fost de 6.8 procente.

Un alt nume important care a crescut in vanzari in 2016 a fost Seat, ajutat fiind si de recent lansatul la mijlocul anului Ateca. Cu 410.000 modele vandute, constructorul spaniol a inregistrat o crestere de 2.6%. Audi, respectiv Porsche au fost de asemenea in crestere fata de anul 2016.

Desi au inregistrat acest record de 10.3 milioane de modele trimise pe soselele din intreaga lume, cei de la Volkswagen inca nu sunt siguri de pozitia de lider din cauza celor de la Toyota care nu si-au publicat inca vanzarile din ultima luna a anului. Cu putin peste 9.400.000 de modele vandute in primele 11 luni ale lui 2016, producatorul nipon ar fi trebuit sa vanda aproximativ 892.000 de exemplare in luna decembrie pentru a depasi Volkswagen.

Conform unor prime estimari facute de cei de la Toyota, constructorul ar fi inregistrat vanzari de doar 10.1 milioane de unitati; insa unele surse afirma ca aceste estimari ar fi ajuns in cele din urma la 10.36 milioane de exemplare. Cel mai probabil, pana la sfarsitul lunii ianuarie vom sti care au fost cifrele exacte si cine ocupa primul loc in topul vanzarilor din 2016.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter