Cel mai scump model Mercedes-Maybach GLS va fi lansat spre finalul acestui an: va avea si motor V12?

Cel mai scump model Mercedes-Maybach GLS va fi lansat spre finalul acestui an: va avea si motor V12?

Mercedes-Maybach GLS va fi cel mai scump model produs vreodata de cele doua marci germane!

Stim ca veti fi de acord cu noi atunci cand spunem ca Daimler pare sa fie oarecum in urma pe piata modelelor SUV ultra-luxoase dar, pana la urma, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Conform celor mai recente informatii, modelul GLS va „imbraca” haine de parada pana la finalul acestui an, devenind versiunea Maybach a celui mai mare SUV Mercedes. Sursele spun chiar ca Maybach GLS a fost dezvoltat in asa fel incat sa ofere acelasi nivel de lux si performante ca modelul de top Maybach S-Class.

Mai mult, pentru a-l diferentia si mai mult de a doua generatie a modelului standard GLS (chiar a treia, daca luam in calcul si vechiul GL!), se pare ca designerii s-au inspirat de la spectaculosul concept Vision Mercedes-Maybach 6, care ne-a uimit la Pebble Beach acum trei ani.

Va fi cu adevarat interesant sa vedem cum liniile senzationalului model coupe au fost adaptate pe o versiune de un asemenea gabarit, dar zvonurile  vorbesc despre mai multe modificari care vor scoate in evidenta noul Maybach GLS fata de o varianta standard.

Pe langa noua grila frontala Maybach pe care am vazut-o si pe versiunea extra-lunga S-Class, noul GLS va beneficia si de o grafica diferita pentru faruri si pentru stopuri. In plus, noul design personalizat al jantelor si prezenta mai generoasa a elementelor cromate pe caroserie rotunjeste, conform celor mai recente informatii, schimbarile de la exterior.

Cat despre cabina, ne asteptam ca noul Mercedes-Maybach GLS sa vina exclusiv intr-o configuratie cu doua randuri de scaune, cu optiunea de a alege intre patru sau cinci locuri.

E posibil, de asemenea, ca spatiul pentru picioare in cazul pasagerilor din spate sa fie mai mare, de vreme ce producatorul vorbeste despre un ampatament mai mare, oarecum asemanator celui de pe varianta S-Class a celor de la Maybach, care este  chiar mai mare decat cel de pe versiunea lunga Mercedes-Benz S-Class.

Bineinteles ca spatiul din cabina va fi definitia suprema a calitatii, mai ales in comparatie cu actualele produse ale celor doua marci. Masina va fi echipata cu anumite componente specifice si exclusive Maybach, care justifica ideea de premium in comparatie cu un GLS standard dar si diferenta de pret.

Vazut ca un rival german pentru Bentley Bentayga, modelul va fi echipat cu un propulsor bi-turbo V8 de 4,0 litri conectat, prin intermediul unei cutii de viteze automate in noua viteze, la un sistem de tractiune integrala. Mai mult, chiar daca propulsorul V12 se apropie de finalul vietii, AMG sustine ca motorul va mai putea fi intalnit pe anumite versiuni Maybach. De ce nu si pe acesta? In plus, conform informatiilor noastre, noul Mercedes-Maybach GLS ar putea fi echipat si motorul bi-turbo de 6,0 litri.

Fabricat in Alabama, noul Mercedes-Maybach GLS va fi cea mai scumpa masina construita vreodata in Statele Unite. Daca ne luam dupa zvonuri, pretul de plecare al modelului este pe undeva pe la 200.000 de dolari, ceva mai mult decat cea mai scumpa masina construita in acest moment peste ocean, Acura NSX, care pleaca de la 159.495 de dolari.

Avand in vedere faptul ca masina este pregatita in special pentru piata americana, toata lumea spera ca lansarea oficiala a noului Maybach GLS sa aiba loc la mijlocul lunii noiembrie, la Los Angeles Auto Show. Nu uitati, de asemenea, ca acesta nu va fi primul SUV Maybach de pe piata, acest rol fiind detinut de opulentul G650 Landaulet, lansat oficial in 2017.

VIDEOCLIPUL ZILEI