Ce pret are noul model electric Honda E si ce trebuie sa stii

Honda a anuntat preturile pentru noul sau model electric, in Romania. Ce pret are noul model Honda E si ce trebuie sa stii atunci cand iti comanzi una.

Ce pret are noul model electric Honda E si ce trebuie sa stii

Noul Honda e, primul model electric din gama constructorului nipon, poate fi comandat incepand cu aceasta saptamana si din tara noastra, cea mai accesibila versiune avand un pret de pornire de aproape 40.000 de euro.

Lansat oficial in toamna anului trecut, Honda e este disponibil in cele din urma si pe piata auto din tara noastra, oficialii constructorului nipon stabilind si lista de preturi.

Conform primelor informatii oferite de cei de la Honda, primele unitati ale modelului electric Honda e, pregatite pentru test drive, vor ajunge in tara noastra in vara acestui an, in luna iulie. In cele din urma, livrarile catre clienti vor debuta abia in toamna, incepand cu luna octombrie.

Pentru inceput, cei de la Honda vor oferi pe piata auto din tara noastra doar versiunea de top a lui Honda e, ceea ce inseamna ca vorbim despre un pret care nu este deloc mic pentru clientii romani.

Cat costa noul Honda E in Romania si ce versiune este disponibila?

Asa cum spuneam si mai devreme, pretul pentru Romania nu este deloc unul mic, noul Honda e pornind in tara noastra de la un pret de 39.980 de euro, cu toate taxele incluse.

Citeste si: Cum poti conduce masini electrice prin Bucuresti fara sa platesti niciun leu

Versiunea Advance a lui Honda e este echipata cu un motor electric capabil sa dezvolte nu mai putin de 154 de cai putere si un cuplu maxim de 315 Nm. Modelul mai este dotat cu o baterie de 35.5 kWh, care poate asigura o autonomie de 211 kilometri in regim mixt sau de 282 de kilometri in regim urban, ambele valori fiind calculate conform noilor standarde WLTP.

Cu o asemenea echipare tehnica sub capota, cifrele de performanta ale lui Honda e nu sunt deloc rele! Mai exact, vorbim in primul rand despre o acceleratie de la 0 la 100 km/h care poate fi realizata intr-un timp de 8.3 secunde.

Apoi, conform informatiilor tehnice pe care le avem de la oficialii producatorului nipon, Honda e poate atinge o viteza maxima de 145 km/h. Bineinteles, nu este o viteza extrem de mare, insa nu trebuie sa uitam ca vorbim despre un model electric, care este destinat in primul si primul rand uzului in mediul urban.

Acumulatorul cu care este dotat primul model electric al celor de la Honda poate fi incarcat si la prize rapide, timpul de incarcare al bateriei pana la 80% din capacitate fiind de doar 30 de minute in cazul utilizarii unei statii de 50 kW. In schimb, daca vorbim despre o statie de 6.6 kW, timpul necesar incarcarii complete poate ajunge la 4 ore si 10 minute. Nu uitati sa verificati si harta statiilor de incarcare electrica din Bucuresti!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter