Ce optiuni va avea noul model de Porsche Taycan in 2021

Ce optiuni va avea noul model de Porsche Taycan in 2021

Porsche Taycan este cea mai frumoasa masina electrica lansata in 2020, dar asta nu inseamna ca producatorul german nu vrea sa o imbunatateasca. Dimpotriva, Porsche pregateste noi optiuni pentru Taycan ce vor fi disponibile in anul 2021.

De multe ori, daca un lucru este perfect, nu e cazul sa il imbunatatesti. Totusi, acest lucru nu se aplica la Porsche, care dupa ce a lansat modelul Taycan, a anuntat ca prima sa masina electrica va oferi noi optiuni. Acestea vor fi disponibile in anul 2021 si o sa va spunem ce planuri are producatorul german.

Ce pret are un Porsche Taycan?

Ce optiuni va avea noul model de Porsche Taycan in 2021

Daca ai in plan sa iti cumperi un Porsche Taycan, trebuie sa stii ca versiunea de baza pe care o poti achizitiona este modelul 4S, iar pentru acesta trebuie sa pregatesti nu mai putin de 110.000 euro.

Citeste si: Cum arata si cat costa primul Ferrari cu servodirectie electrica din istorie. Va fi cea mai rapida masina de strada

Modelele Taycan 4S sunt oferite cu baterii litiu-ion de 79.2 kWh, ceea ce se traduce intr-o autonomie de intre 335 si 408 km. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 4.0 secunde, in timp ce viteza maxima este de 250 km/h.

Daca banii nu reprezinta o problema, poti opta pentru un Porsche Taycan Turbo S, ce ofera pana la 761 cp si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 2.8 secunde. Viteza maxima este limitata la 260 km/h, in timp ce autonomia este de 450 km/h. Pretul unui Taycan Turbo S este de 190.000 euro.

Ce optiuni pregateste Porsche pentru modelul Taycan in 2021?

Ce optiuni va avea noul model de Porsche Taycan in 2021

Porsche a anuntat ca modelele Taycan vor oferi mai multe optiuni, care vor putea fi comandate de clientii sai in anul 2021. Conform producatorului, prima optiune ce va fi disponibila este un Head-up Display color.

Mai mult, modelele Taycan for fi capabile sa isi ajusteze inaltimea suspensiei in functie de tipul de teren unde sunt conduse.

Cea mai interesanta optiune se numeste Functions on Demand si am mai vazut acest lucru si la modelele BMW. Ce face aceasta optiune? Ei bine, un client Porsche isi poate upgrada masina prin intermediul unor update-uri care pot fi downloadate pe modelul sau Taycan.

Daca soferul vrea un sistem de monitorizare a benzii de mers sau o versiune imbunatatita a pilotului automat, poate downloada aceste optiuni pe masina sa si le poate plati imediat sau sub forma unor abonamente lunare. Clientii pot plati 808 euro pentru a cumpara o astfel de optiune sau un abonament de 19.50 euro pe luna. Porsche va oferi si o perioada gratuita de 3 luni, in care clientii pot incerca aceste optiuni.

Totodata, modelul Taycan din 2021 va fi disponibil cu sase noi culori exterioare si 5 noi culori pentru interior. Modelele Taycan Turbo S vor si si mai rapide, asa ca vor putea accelera de la 0 la 200 km/h in 9.6 secunde cu Launch Control, ceea ce inseamna ca vor fi cu 0.2 secunde mai rapide decat modelele actuale.

Plug & Charge este iarasi o optiune pe care Porsche o va introduce pe Taycan. Ce face aceasta pentru masina electrica? Ei bine, statia de incarcare va putea recunoaste modelul de masina conectat si poate procesa platile automat.

Protejarea bateriei este o optiune noua ce va fi disponibila din 2021 si care poate regla nivelul de energie care va fi stocata in baterie, daca soferul are mai mult timp pentru a o incarca. Acest lucru va prelungi durata de viata a bateriei si va reduce posibilele pierderi de energie.

Pachetul Carbon Sport Design este acum disponibil pentru toate versiunile Taycan si include elemente din fibra de carbon pentru exterior si interior.

Radio-ul digital este acum disponibil ca dotare standard. Acesta poate reda statii de radio in formate DAB, DAB+ si DMB, care ofera o calitate superioara a sunetului.

Power Steering Plus este un sistem care ajusteaza directia la viteza masinii. Este o optiune care poate fi cumparata cu 320 de euro.

Cei ce vor sa opteze pentru Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), adica acel sistem care ajuteaza parametrii vehiculului pentru a obtine cel mai inalt grad de confort si cea mai scurta ruta, vor plati 398 de euro sau 10.72 euro pe luna.

VIDEOCLIPUL ZILEI