Ce reprezinta Audi S Line? Merita sa platesti suplimentar pentru el?

2017 Audi A6 Facelift S-Line

Daca esti in cautarea unei masini nemtesti premium ai ajuns, fara indoiala, si la modelele Audi. Producatorul german este foarte cunoscut pentru optiunile pe care le ofera fiecarui cumparator, iar unul dintre cele mai populare programe este denumit simplu S Line.

Ce inseamna Audi S Line?

Audi S Line reprezinta varianta de top a fiecarui model Audi. Costa, in mod obisnuit, mai mult cu cel putin 3.000 de euro si include roti mai mari, de aliaj, spoilere fata si spate mai sportive, suspensii sport, faruri cu xenon sau LED si scaune din piele.

Design Exterior

Iti poti da seama ca este S Line dupa emblema, de obicei, aflata pe aripi. Panourile caroseriei sunt mai agresive, gurile de aer mai mari si arata mai hotarata. Cu cat rotile de aliaj sunt mai mari, cu atat unghiurile arata mai bine. Veti spune ca "frumusetea sta in ochii celui care o priveste". De acord, dar e greu sa faci o comparatie intre un model S Line si rudele lui standard.

Pentru a se potrivi caroseriei, modelele S Line au suspensii sport. Acestea coboara masina pana pe la 20 de mm, iar amortizoarele sunt mai rigide. Poate ca pe strazile din Germania se vor descurca de minune, nu acelasi lucru se poate spune despre Romania. Din fericire, Audi ofera (fara costuri suplimentare) si varianta pe suspensii normale, lucru care, spera producatorul, va creste vanzarile si in tari cu sosele mai proaste.

Modelele S Line mai vin cu elemente stilistice lucioase negre, de exemplu lamelele din grila radiatorului. Sa nu uitam de farurile xenon sau LED. Unele modele au si stopuri LED. Veti spune ca diferentele par doar subtile dar, la o comparatie cu un model standard, veti vedea ca S Line arata de o calitate mult mai buna.

Design Interior

E aceeasi poveste, schimbari mici, de genul volanului cu trei spite cu fund plat, prezenta aluminiului sau a pielii de pe schimbatorul de viteze, toate acestea transforma masina in ceva mai bun calitativ. Merita mentionat ca, la multe modele, S Line nu se bucura de tehnologie in plus (navigatie prin satelit sau bluetooth), acestea raman doar ca optionale.

Cea mai mare si mai scumpa schimbare de la interior sunt scaunele. Daca modelul standard are scaune acoperite cu material textil, varianta S Line are scaune din piele, daca standardul are scaune din piele, S Line-ul are scaune sport din piele. Audi A6 S Line are chiar si suport lombar ajustabil.

Ar trebui sa investesc intr-un model Audi S Line?

Daca vei cheltui sau nu cateva mii de euro in plus, depinde doar de ce vrei sa ai intr-o masina noua. Daca pentru tine e importanta o declaratie de stil, una care sa te detaseze de restul oamenilor, poate fi o varianta. Cert este ca modelele S Line arata mai bine decat cele standard si, cu rotile mai mari si suspensiile sport, se comporta mai bine si pe sosea.

Daca, insa, te intereseaza mai mult partea tehnica decat felul in care arata, iti sugeram sa nu cheltui in plus. Cu aceiasi bani poti echipa un Audi standard cu navigatie prin satelit si un sistem de divertisment de calitate. Astfel, vei avea o masina cu multe lucruri care-ti sunt folositoare si cu putine deloc utile.

Nu stim daca ai neaparata nevoie de scaunele sport, de rotile mai mari sau de suspensia sport, dar sigur ti-ar putea ajuta un sistem de navigare prin satelit. Decizia finala iti apartine...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter