Cand apare Dacia Spring in Romania. Data oficiala de lansare pe piata a primului model de Dacia electrica

Cand apare Dacia Spring in Romania. Data oficiala de lansare pe piata a primului model de Dacia electrica

Dacia a lansat modelul Spring saptamana trecuta, asa ca primii clienti sunt deja interesati de primul model electric ce va fi oferit de producatorul de la Mioveni. Iata cand apare Dacia Spring in Romania si care este data oficiala de lansare a primului model de Dacia electrica.

Daca esti in cautarea unei masini electrice, atunci sigur trebuie sa iei in considerare modelul Spring al celor de la Dacia. Iata cand apare Dacia Spring in Romania si care este data oficiala de lansare pe piata a primului model de Dacia electrica pe piata autohtona.

Ce autonomie ofera Dacia Spring?

Mai intai, o sa iti spunem ca Dacia Spring vine cu un motor electric ce genereaza 44 de cai putere, 125 Nm si care isi ia energia de la o baterie cu o capacitate de 26.8 kWh. Multi o sa spuna ca nu este deloc puternica si alte lucruri mai putin ortodoxe, dar luati in considerare faptul ca o sa conduceti o astfel de masina electrica doar prin oras, asa ca nu vedem o mare problema. In plus, puterea si cuplul sunt disponibile instant, asa ca nu comparati cu o masina care are motor termic.

Citeste si: Dacia prezinta Spring, prima sa masina electrica! Ce autonomie ofera si cand poti cumpara una?

Dacia Spring ofera o autonomie mixta de 225 km, conform standardelor WLTP. Mai interesant este faptul ca autonomia in oras creste pana la 295 km. Viteza maxima este de 125 km/h, iar daca circuli doar in oras, e mai mult decat suficient.

Trebuie sa mai stii ca bateria masinii cantareste 280 de kilograme, in timp ce masa proprie a masinii este de doar 955 kg. Si, daca te asteptai ca acest model sa fie produs in Romania, ei bine… o sa te dezamagim cand o sa iti spunem ca va fi produs tocmai in China. Nu este chiar o surpriza, avand in vedere ca acolo se produce si „fratele geaman” Renault K-ZE.

Care este data oficiala de lansare a modelului electric Dacia Spring in Romania?

Daca ti-am trezit deja interesul, trebuie sa stii ca o sa poti face o precomanda pentru modelul electric in primavara anului 2021. Totusi, Dacia Spring va putea fi achizitionat de persoanele fizice si juridice abia din toamna anului 2021.

Mai intai, modelul electric Spring va intra in flota companiilor de car sharing in primavara anului 2021, asa ca o sa poti vedea de ce este capabil. La prezentarea oficiala a modelului, Dacia Spring a fost prezentat in culorile companiei frantuzesti de car sharing ZITY. Asa ca, ne asteptam ca Dacia Spring sa isi faca aparitia in mai multe companii ce ofera servicii de car sharing.

Cat despre pret, nu putem da multe detalii, pentru ca producatorul nu a anuntat cifrele oficiale. Totusi, Renault a confirmat ca va fi cel mai mic pret pentru o masina electrica si va fi anuntat in curand pentru pietele europene.

VIDEOCLIPUL ZILEI