Bugatti prezinta primele imagini cu Chiron Super Sport 300+

Bugatti a anuntat in debutul acestei saptamani ca a luat decizia de a lansa o versiune de serie a prototipului care a stabilit recordul de viteza de peste 490 km/h.

Bugatti anunta o versiune de productie pentru prototipul cu care s-a depasit pragul celor 490 km/h

Saptamana incepe cum nu se putea mai bine pentru pasionatii Bugatti cu dare de mana, constructorul anuntand ca a luat o decizie extrem de interesanta cu privire la prototipul care se poate lauda acum cu stabilirea unui record de viteza mai mult decat spectaculos. In urma cu cateva zile, oficialii Bugatti anuntau ca un prototip al actualului Chiron a reusit sa stabileasca un nou record de viteza pe circuitul Ehra-Lessien, si anume 490.48 km/h.

Incantati de aceasta performanta impresionanta, oficialii din conducerea Bugatti au anuntat astazi ca au luat decizia de a lansa o versiune de productie a prototipului care a reusit acest record de viteza. Bineinteles, asa cum probabil ca va asteptati, va fi vorba despre o serie limitata, care va cuprinde numai 30 de exemplare.

Conform primelor informatii pe care le avem in acest sens, productia celor 30 de unitati va incepe in anul 2021. Oficialii producatorului din Molsheim au luat deja si o decizie in ceea ce priveste numele viitoarelor modele, acestea fiind botezate Chiron Super Sport 300+.

Bineinteles, cele 30 de unitati care vor fi dezvoltate de cei de la Bugatti pentru public vor beneficia si de cateva elemente suplimentare in comparatie cu prototipul folosit pentru stabilirea recordului mentionat in randurile anterioare. Spre exemplu, versiunea de productie Chiron Super Sport 300+ va include un scaun pentru pasagerul din dreapta si o garda la sol ceva mai generoasa.

De asemenea, oficialii Bugatti precizeaza ca aceasta versiune de productie va avea o viteza maxima limitata la 440 km/h, ceea ce este oricum impresionant! Totusi, cei de la Bugatti mentioneaza ca cei interesati vor putea renunta la acest limitator de viteza.

Pe langa posibilitatea de a renunta la limitatorul de viteza, clientii modelelor Bugatti Chiron Super Sport 300+ vor regasi pe lista de optionale si un roll cage complet. Conform unor informatii care nu au fost confirmate pana acum de oficialii producatorului, clientii acestor modele vor primi acces in complexul Ehra-Lessien pentru a putea experimenta viteze de top apropiate de recordul stabilit in urma cu putin timp, de peste 490 km/h.

Daca va intrebati cat ar putea sa coste un asemenea model, va spunem ca viitoarele unitati Chiron Super Sport 300+ vor avea un pret de pornire de peste 4.6 milioane de euro!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter