Afla in cat timp poate Bugatti Chiron sa accelereze de la 0 la 400 km/h si sa opreasca!

Despre Bugatti Chiron nu mai putem spune prea multe lucruri... toti pasionatii auto din orice colt al lumii au auzit macar o data despre performantele incredibile de care acesta s-a dovedit a fi in stare. Mai mult decat atat, saptamana trecuta am aflat si procesul de peste sase luni care sta in spatele dezvoltarii unui asemenea model.

Daca mereu am vorbit despre viteze maxime si despre timpul in care reuseste sprintul, astazi specialistii vin in intampinarea noastra cu niste cifre de performanta la fel de incredibile ca cele descoperite pana in momentul de fata. Aflam impreuna in randurile urmatoare cu ce ne mai poate surprinde bolidul produs la uzina Bugatti din Molsheim, Alsacia.

Incepem prin a va reaminti ca modelele Bugatti Chiron sunt echipate cu o unitate de motorizare W16 cu o capacitate de 8.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 1500 de cai putere si un cuplu maxim de 1600 Nm. Cu o asemenea echipare tehnica este de la sine inteles ca performantele reusite de modelele in cauza depasesc orice asteptari.

Ca sa va faceti o idee de motivul care sta in spatele entuziasmului nostru atunci cand vorbim despre un model Bugatii Chiron, va spunem in primul rand ca la volanul unui astfel de bolid puteti ajunge pana la viteza maxima de 420 km/h. Iar aceasta este doar viteza limitata electronic de cei de la Bugatti, reprezentantii producatorului aducand in discutie o viteza maxima care poate ajunge chiar si la 460 km/h. De asemenea, sprintul de la 0 la 100 km/h poate fi posibil de realizat in doar 2.5 secunde.

Ei bine, daca stiam deja faptul ca modelele Bugatti Chiron stau extrem de bine la capitolul viteza si sprint, va spunem astazi ca acestea exceleaza si in ceea ce priveste franarea. Informatii vin din partea lui Dan Prosser, editor al unei reviste de specialitate care ne-a obisnuit de-a lungul timpului cu reportaje excelente in domeniul auto.

Pentru a afla mai multe despre secretele pe care le mai ascunde un model Bugatti Chiron, jurnalistul a luat legatura chiar cu Wolfgang Durheimer, seful Bugatti. Astfel am putut afla cifrele de performanta de care se face capabil un Chiron si in ceea ce priveste franarea. Asadar, pentru un ciclu 0 - 400 - 0 km/h, un bolid Bugatti Chiron are nevoie de nici macar... 60 de secunde.

Orice am vrea sa spunem si oricat de mult ne-ar displacea modelele Bugatti, ceea ce e greu de crezut pentru orice pasionat auto care se respecta, performantele lui Chiron intrec orice asteptari si sunt de-a dreptul incredibile. Dar nici pretul lui de aproximativ 2.4 milioane de euro nu este mai prejos...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter