Nissan si-ar putea muta productia de SUV-uri din Marea Britanie

Brexit-ul este din ce in ce mai aproape, iar multi producatori auto se gandesc din ce in ce mai serios la inchiderea operatiunilor din uzinele situate in Regatul Unit!

Nissan Qashqai

Boris Johnson, noul premier al Marii Britanii, pare mai hotarat ca niciodata sa duca Brexit-ul la bun sfarsit, indiferent de conditiile in care ar urma sa se faca iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana. Asa cum avertizeaza atat specialistii britanici, cat si cei din cadrul Uniunii Europene, un Brexit fara acord ar urma sa aiba efecte dintre cele mai negative atat pentru Regatul Unit, cat si pentru marea majoritate a tarilor membre ale blocului comunitar.

Pentru a nu isi vedea activitatea data peste cap, multi producatori auto cu uzine in Marea Britanie au amenintat deja ca vor parasi Regatul in cazul in care nu se va incheia un acord comercial inainte ca Brexit-ul sa fie finalizat!

Nissan este unul dintre constructorii care pare cel mai decis sa paraseasca Marea Britanie in cazul in care nu se va ajunge la o solutie in acest sens in cele din urma. Mai exact, oficialii din conducerea Nissan se gandesc acum la mutarea productiei de SUV-uri din Marea Britanie in alte tari europene.

Desi nu doar cei de la Nissan se afla in aceasta situatie deloc placuta, oficialii producatorului nipon dau semnale tot mai clare ca analizeaza varianta opririi productiei de SUV-uri din Marea Britanie.

In aceste conditii, surse apropiate celor din conducerea constructorului afirma ca Nissan se gandeste sa mute productia lui Qashqai in Spania, in timp ce Juke ar putea sa fie produs in cele din urma de o alta tara din Europa. Bineinteles, procesul de mutare a productiei nu este deloc unul usor, insa cei de la Nissan se vad nevoiti sa se gandeasca din ce in ce mai serios la aceasta optiune.

Inchiderea portilor uzinei Nissan din Sunderland, cea mai mare din Regatul Unit, ar fi o decizie extrem de drastica a producatorului nipon, aceasta urmand sa reprezinte o lovitura puternica pentru industria auto britanica. Din pacate pentru britanici, cei de la Nissan nu sunt singurii care au asemenea optiuni pe masa!

Spre exemplu, sunt deja si alti producatori de pe piata auto care au anuntat reduceri temporare sau intreruperi ale productiei pana ce situatia legata de acordul comercial intre UE si Marea Britanie ar urma sa fie lamurita! Ramane de vazut ceea ce se va intampla in perioada urmatoare, situatia de la acest moment fiind mai mult decat tensionata!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter