Brexit-ul amana lansarea noii generatii de modele MINI

Marea Britanie a iesit oficial din Uniunea Europeana incepand cu data de 1 februarie, primele probleme incepand deja sa isi faca aparitia pentru industria auto din Regatul Unit.

MINI Cooper

Brexit-ul, desi infaptuit deja la acest moment, nu simplifica deloc problemele Regatului Unit, ba chiar din contra. Conform specialistilor, multe industrii vor avea de suferit serios din cauza acestei iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, primele semne in acest sens facandu-si aparitia deja.

Printre industriile care se vor confrunta cu noi si noi probleme dupa aceasta oficializare a Brexit-ului se numara, bineinteles, si industria auto. Relatia comerciala dintre Regatul Unit al Marii Britanii si blocul comunitar european sta sub semnul intrebarii la acest moment, drept pentru care multe companii inca nu stiu ce sa faca in perioada urmatoare.

Spre exemplu, unii dintre cei care au luat deja o decizie drastica provocata chiar de aceasta iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana sunt germanii de la BMW.

Din cauza Brexit-ului si a costurilor ridicate, cei de la BMW au anuntat la inceputul acestei saptamani ca au luat decizia de a amana lansarea noii generatii pentru modelele MINI. Asa cum stiti deja, actuala generatie a modelelor MINI a debutat pe piata auto in urma cu aproximativ sase ani, evenimentul de lansare fiind programat in anul 2014.

O prima declaratie in acest sens a fost oferita de Maximilian Schoenbert, purtator de cuvant in cadrul Grupului BMW. Acesta s-a dovedit totusi destul de zgarcit in detalii, preferand sa spuna doar ca “durata de viata a platformei actuale MINI a fost extinsa”. Cel mai probabil, detalii suplimentare in acest sens vom afla abia in perioada urmatoare, atunci cand cei de la BMW vor stabili ce vor face in aceasta privinta.

Anul 2019 nu s-a dovedit a fi atat de bun pentru cei de la MINI, vanzarile acestora inregistrand o scadere cu 4.1 procente. Mai exact, modelele MINI s-au vandut in 2019 in aproximativ 346.000 de exemplare. Ramane de vazut ceea ce se va intampla in perioada urmatoare si care este strategia pe care o vor adopta cei de la BMW in cazul celor de la MINI.

Mai ales in contextul in care germanii au anuntat deja ca isi doresc ca pana la sfarsitul anului 2022 sa faca economii de pana la 12 miliarde de euro. Insa, pana la aceasta ora nu se stiu exact care sunt masurile care vor fi luate pentru indeplinirea acestui obiectiv!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter