Bosch risca o amenda in Germania pentru furnizarea soft-ului prin care au fost trucate emisiile in scandalul Dieselgate

Articol scris de Adi S., in data de 12 Februarie 2019

Anul 2018 a adus ceva mai multa liniste pentru cei de la Volkswagen, constructorul german reusind in cele din urma sa isi inchida aproape toate socotelile in legatura cu scandalul Dieselgate. Chiar daca amenzile platite au fost imense, germanii au reusit in cele din urma sa iasa la suprafata.

De asemenea, cifrele de vanzare inregistrate ne-au aratat faptul ca popularitatea constructorului nu a scazut deloc, ba chiar din contra. Asadar, putem spune in linii mari ca cei de la Volkswagen au terminat cu tot ceea ce a tinut de scandalul Dieselgate, fiind pregatiti sa mearga mai departe.

Ei bine, daca pentru Volkswagen pare ca totul s-a terminat, se pare ca nu acelasi lucru se poate spune si despre Bosch. Producatorul german Bosch risca acum sa primeasca o amenda usturatoare pentru ca a furnizat softul cu care Volkswagen a reusit sa pacaleasca testele de emisii.

Conform declaratiilor pe care le-au facut pana la acest moment cativa oficiali ai companiei, procurorii din Stuttgart au inceput deja demersurile in acest sens, acheta fiind in curs. Pana la ora actuala nu se stie care ar putea sa fie amenda pentru cei de la Bosch, insa, cel mai probabil, aceasta nu va fi prea mica.

Oficialii companiei germane Bosch au transmis deja in presa ca “procedurile au legatura cu investigatiile impotriva angajatilor Robert Bosch cu privire la presupusa utilizare a softului de manipulare a emisiilor diesel”. Bineinteles, avand in vedere ca ancheta procurorilor germani este in curs, mai multe informatii pe marginea acestor investigatii nu pot fi date la acest moment. Insa, cel mai probabil, acestea vor iesi la iveala odata cu decizia pe care o vor lua in cele din urma procurorii germani.

In luna decembrie, furnizorul auto german IAV si-a recunoscut vinovatia in acelasi scandal, transmitand ca i-a ajutat pe cei de la Volkswagen sa evite standardele de emisii din Statele Unite. Potrivit Departamentului de Justitie din Statele Unite, IAV a primit in cele din urma o amenda uriasa, in valoare de 35 de milioane de dolari. De asemenea, cei de la IAV vor fi sub supraveghere judiciara pentru nu mai putin de doi ani.

Anul trecut, procurorii germani au amendat si producatorul Audi pentru ca a permis punerea in circulatie a masinilor poluante. Volkswagen a platit pana la ora actuala aproape 30 de miliarde de euro ca penalitati in acest scandal care a izbucnit in anul 2015.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Clasa G este un reper important atat pentru intreaga gama de modele ale celor de la Mercedes, cat si pentru segmentul auto din care face parte. De 40 de ani,...
de - 19 Februarie 2019
Kia a demarat la mijlocul acestei luni un parteneriat cu organizatia de cercetare si consultanta auto World Shopper. In aceste conditii, a fost demarata campania de cercetare “Electric Mission”, campanie...
de - 19 Februarie 2019
Nu suntem siguri daca ati aflat sau nu, dar Toyota are in plan o noua generatie 86, una care sa fie mai accesibila decat cea mai recenta aparitie a marcii...
de - 19 Februarie 2019
Desi suntem abia la inceputul anului, producatorii din domeniul auto au inceput deja demersurile pentru a respecta normele noi care vor intra in vigoare la data de 1 septembrie din...
de - 19 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

0.00 RON - 19 Februarie 2019
7200.00 RON - 19 Februarie 2019
85.00 RON - 19 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare