Bomba in industria auto: Grupul Fiat Chrysler intra in alianta Renault-Nissan-Mitsubishi

Industria auto a fost luata prin surprindere la finalul acestei saptamani, dupa ce in presa de profil au aparut anumite scurgeri de infirmatii conform carora Fiat Chrysler Automobiles (FCA) se va alatura aliantei Renault-Nissan-Mitsubishi.

Potrivit Financial Times, care citeaza surse apropiate discutiilor, grupul FCA se afla in negocieri avansate cu Renault pentru o colaborare ampla.

"Cei doi producatori auto vor sa isi uneasca fortele pentru a raspunde la provocarile structurale cu care se confrunta industria auto globala", scrie Financial Times.

Un acord ar putea duce in cele din urma la intrarea FCA in alianta Renault-Nissan-Mitsubishi, potrivit surselor. Acest lucru se va intampla insa mult mai tarziu, desi Renault sprijina acest demers. Problmema grupului Fiat Crystler este ca trebuie sa obtina si acordul constructorului japonez de automobile Nissan.

Potrivit Financiar Times, reprezentantii Renault si ai FCA au refuzat sa comenteze, iar un purtator de cuvant al Nissan nu a raspuns solicitarii de comentarii.

Newsletter

Whatsapp