Noul CUV BMW X8 ar putea debuta oficial la sfarsitul anului 2020!

Neoficial: BMW se gandeste serios la noul BMW X8!

BMW X8 Rendering

Se pare ca, in acest moment, oficialii de la BMW sunt decisi sa se tina de modificarile propuse in ultima perioada. A fost deja confirmata grila frontala masiva de pe noile BMW M3 si M4 si, daca nu sunteti tocmai multumiti de caroseria modelului X7, trebuie sa va amintim ca gigantul german pregateste si versiunea X8.

E adevarat, sunt doar zvonuri deocamdata, deoarece BMW nu a confirmat oficial ca noul model a ajuns cel putin pe planseta designerilor. Cu toate acestea, sunt voci destul de vehemente care sustin ca lucrurile stau cu totul altfel, vorbind chiar despre o eventuala data de lansare.

Conform acestora, noul X8 a primit deja unda verde pentru productia de serie si ar putea aparea pe piata spre finalul anului 2020 sau la inceputul lui 2021. Nu e chiar atat de simplu, totusi, deoarece zvonurile s-ar putea referi la un concept si nu la un produs de serie.

Sa nu uitam, pe de alta parte, ca celor de la BMW le place sa urmeze mai multi pasi de teasing atunci cand e vorba despre masini noi, asa cum a fost cazul recentului Concept 4, faza de dezvoltare intinzandu-se pe mai multe luni, ajungand chiar la ani. Pana la urma, actuala Serie 3 a debutat acum peste un an si, probabil, va mai dura cel putin 1 an pana la aparitia lui M3.

Purtand numele de cod G09, noul X8 ar trebui sa fie o versiune "coupe" fastback in patru usi a lui X7. De aceea, masina nu va fi neaparat mai mare decat modelul SUV, dar va imparti aceeasi platforma si, fara urma de indoiala, va fi ceva mai scumpa.

In ceea ce priveste performantele, daca ne luam dupa zvonuri va exista si o varianta mai puternica X8 M, care va fi echipata cu propulsorul bi-turbo V8 de 4,4 litri de pe X6 M de 600 de cai putere. Sa nu uitam, de asemenea, nici de optiunea V12, care i-ar putea convinge pe actualii proprietari de X7, ideea avand si cateva probe materiale care o sustin.

Binenteles ca BMW nu a confirmat nimic pana acum, asa ca ne ramane imaginatia dar, luand in calcul vanzarile modelelor SUV si crossover in toata lumea, nu ne putem gandi la un motiv suficient pentru ca BMW sa nu produca aceasta masina.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Lumma Design

Newsletter