Avem primele imagini oficiale cu noua camioneta BMW X7!

Va mai amintiti de imaginile virtuale cu o versiune pick-up a lui BMW X7 pe care vi le prezentam prin luna octombrie a anului trecut? Nu erau altceva decat un exercitiu de imaginatie si, pentru a fi sinceri pana la capat, nu aratau chiar atat de bine.

Ei bine, uitati de ele, avem deja un nou model camioneta X7 si de aceasta data unul real, proiectat si construit chiar de producatorul bavarez. Masina a fost prezentata in timpul evenimentului BMW Motorrad Days, ca facand parte dintre proiectele altfel gandite de tinerii ingineri ai marcii, in coperare cu diviziile Concept Vehicle Construction si Model Technology ale fabricii BMW din Munchen.

Ceea ce au facut tinerii specialisti ai gigantului german a fost sa plece de la un model SUV in sapte locuri si sa-l transforme intr-unul in cinci locuri cu o bena pe partea din spate, construita manual si finisata in lemn polisat de cea mai buna calitate. Lungimea totala a benei ajunge la 1,4 m sau chiar 2,0 m, cu portbagajul deschis.

Oficialii de la BMW au declarat ca au folosit un nou material, botezat CFRP (fibra de carbon ranforsata cu polimeri) la anumite componente, in special pe acoperis, la usile din spate si in zona benei de marfa, in asa fel incat greutatea a fost redusa, in comparatie cu modelul de serie, cu aproximativ 200 de kg.

Pentru ca a fost prezentat sub forma unui concept care va ajunge la standul producatorului de la un Salon de motociclete, gigantul bavarez a incarcat in bena sa, pentru fotografiile oficiale, un model pe doua roti BMW F 850 GS.

Mai mult, reprezentantii producatorului german sustin ca cele doua produse pot fi descrise ca o "pereche de incredere", in special gratie "excelentelor caracteristici la condus, atat pe drumuri asfaltate cat si pe macadam, singura tinta fiind destinatia finala".

Procesul de transformare dintr-un model de serie X7 in aceasta "masina de expozitie" a luat echipei de productie nu mai putin de 10 luni. Mai mult, tinerii ingineri ai marcii implicati in proiect, chiar au salvat de la distrugere un model de teste X7, care a fost baza noului concept.

Inginerii de care vorbim, care se pregatesc pentru un viitor loc de munca la gigantul german, au beneficiat de libertatea de decizie in ceea ce priveste proiectarea si implementarea ideilor tehnice, dar au primit si ceva ajutor atunci cand a fost vorba de finalizarea acestui concept.

Din pacate, conform oficialilor de la BMW, producatorul nu are nici un fel de intentie de a introduce aceasta versiune de camioneta X7 in productia de serie. Voua cum vi se pare ideea?...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CENTURA DE SIGURANTA: TOT CE TREBUIE SA STII
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter