Conceptul BMW Vision M Next: o caroserie senzationala si 600 de cai putere!

BMW Vision M Next Concept

Versiunea electrica i8 a celor de la BMW si-a facut debutul in 2014, in timp ce i3 a fost prezentat oficial in anul anterior. Ideea e ca aceste masini electrice sunt deja invechite iar pe piata avem alternative mai noi si mai avansate.

E momentul potrivit pentru noul Vision M Next Concept: un model coupe electric nou, in doua usi, care reprezinta viitorul transportului cu baterii pentru marca germana.

Masina a debutat la conferinta BMW NextGen din Munchen si imparte multe, la nivel stilistic, cu modelul i8. In plus, cel mai recent concept BMW introduce pe piata o noua idee de productie pentru viitor a marcii germane, numita simplu "D+ACES". Tot sistemul pleaca de la cinci idei esentiale: design, autonomie, conectivitate, electrificare si servicii.

Priviti cu si mai multa atentie si va veti da seama ca toate detaliile neobisnuite ale acestui concept senzational vor face diferenta fata de versiunea de serie.

Noul concept BMW Vision M Next iese in evidenta fata de i8 (si alte modele ale marcii) prin culoarea de la cele doua capete. Partea din fata si spatele masinii, finisate intr-o nuanta portocalie neon mata, se diferentiaza fata de restul caroseriei, finisata intr-o nuanta argintie metalica.

In evidenta ies si jantele modelului. Cele din fata sunt finisate in doua tonuri, negru si argintiu, in timp ce jantele de pe spate au inserturi portocalii, care se potrivesc cu restul caroseriei.

Bineinteles ca nu lipseste nici grila frontala duala specifica marcii. Mai mult, ca pe modelele moderne germane, noua grila ocupa o portiune semnificativa din partea din fata a masinii. In cazul acesta, exista si inserturi in aceeasi nuanta portocalie.

Noul concept M Next marcheaza si debutul unei tehnologii inovative, sistemul de lumini Laser Wire.

De putere se ocupa un sistem de propulsie hibrid, din care fac parte un motor termic in patru cilindri si unul electric si care produce pana la 600 de cai. Toata aceasta putere permite masinii sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 3,0 secunde si sa ajunga la o viteza maxima de 300 de km/h, dar exista si functia "BOOST+", care mareste forta modelului. In plus, conceptul beneficiaza de o autonomie electrica de 100 de km.

Si cabina conceptului beneficiaza de acelasi stil radical intalnit pe caroserie. Portierele "fluture", de exemplu, se deschid prin intermediul unui sistem de recunoastere faciala. In interior, ne intalnim cu un sistem head-up cu realitate virtuala, un display central din sticla curbata si informatii in timp real.

"Noul BMW Vision M Next ne ofera o idee despre viitorul in sporturile cu motor", a declarat Adrian van Hooydonk, vicepresedinte senior la BMW Group Design.

"Acolo unde BMW Vision iNEXT ne-a aratat ce inseamna autonomia pentru viitor, noul BMW Vision M NEXT demonstreaza ce poate face tehnologia de cea mai recenta generatie", a completat acelasi oficial.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: BMW

Newsletter