BMW lanseaza o versiune plug-in hybrid pentru Seria 3 Touring

Germanii de la BMW anunta introducerea in gama a unei noi versiuni plug-in hybrid, si anume 330e Touring, aceasta urmand sa fie disponibila pentru cei interesati incepand de la jumatatea acestui an.

2020 BMW 330e Touring Plug-In Hybrid

In urma cu cateva luni, in toamna anului trecut, cei de la BMW ne anuntau de introducerea in gama a unei versiuni plug-in hybrid pentru sedanul Seria 3. Nu a trecut prea mult timp de atunci si iata ca bavarezii ne spun acum ca sistemul plug-in hybrid va fi disponibil din vara acestui an si pe varianta de caroserie break. Conform primelor informatii, aceasta versiune promite deja o autonomie de pana la 65 de kilometri.

Din punct de vedere tehnic, la fel ca si in cazul sedanului, noul BMW 330e Touring va fi echipat cu o unitate de motorizare pe benzina cu capacitate de 2.0 litri, capabila sa genereze 184 de cai putere, alaturi de care se regaseste un propulsor electric, capabil sa dezvolte la randul lui inca 113 cai putere.

In aceste conditii, sistemul hibrid despre care vorbim se lauda cu o putere totala de 252 de cai si cu un cuplu maxim de 420 Nm. Insa, trebuie sa mai spunem ca datorita sistemului XtraBoost, break-ul mai beneficiaza de inca 40 de cai putere pentru o perioada de pana la 10 secunde.

In aceste conditii tehnice, versiunea plug-in hybrid despre care vorbim astazi este capabila sa accelereze de la 0 la 100 km/h intr-un timp de 6.1 secunde, in timp ce viteza maxima a acesteia ajunge pana la 220 km/h. Viteza maxima in modul electric este de 140 km/h, in timp ce autonomia, asa cum va spuneam si mai devreme, este de pana la 65 de kilometri. Totusi, cei de la BMW sustin ca acestea sunt pentru moment doar niste valori provizorii!

Totodata, cei de la BMW anunta acum si versiuni cu tractiune integrala pentru modelele 330e Sedan, respectiv 330e Touring. Viitorul BMW 330e xDrive Sedan va putea accelera de la 0 la 100 km/h in 5.8 secunde si va avea o autonomie electrica de 58 de kilometri.

De asemenea, BMW 330e xDrive Touring va putea realiza sprintul de la 0 la 100 km/h intr-un timp de 6.2 secunde, in timp ce autonomia electrica va ajunge pana la 55 de kilometri. Toate aceste versiuni despre care am pomenit in materialul de astazi vor fi disponibile incepand cu aceasta vara!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: AC Schnitzer

Newsletter