BMW Seria 8 Gran Coupe: un succesor senzational pentru Seria 6 GC!

BMW Seria 8 Gran Coupe

Campania de prezentare a primului model oficial BMW Seria 8 Gran Coupe a inceput la debutul lunii mai cu o confirmare, cea ca masina va fi lansata oficial in iunie.

La aproximativ doua saptamani dupa aparitia primelor desene, am primit si cateva fotografii spion, care prezinta aproape fara camuflaj un prototip, iar acum avem deja o imagine in care putem vedea stilatul coupe in patru usi in toata frumusetea sa.

Imaginea despre care vorbim ne prezinta o masina senzationala cu acoperis in panta si patru portiere. Proportiile par cumva familiare, mai ales daca tinem seama ca noul model este succesorul spiritual al Seriei 6 Gran Coupe.

In concluzie, ideea de baza ramane aceeasi, dar executia este mult mai stilata. Bineinteles ca partea frontala a masinii seamana foarte mult cu cea de pe versiunile coupe si decapotabile din Seria 8 dar este ceva mai mare, in special datorita portierelor spate si a aripilor spate, care creeaza o silueta demna de invidiat.

Mai mult, daca ne uitam cu atentie la partea frontala, trebuie sa recunoastem ca acesta seamana cu cel de pe M850i, ceea ce inseamna ca ne intalnim cu un propulsor V8.

Asta inseamna ca masina pe care o vedeti in imagini este propulsata de un motor BMW V8 bi-turbo de 4,4 litri, care genereaza 523 de cai si un cuplu-forta de 750 Newtoni-metru. Acesta e conectat la o cutie de viteze automata in opt trepte care transmite, prin intermediul unui sistem de tractiune integrala xDrive, puterea catre toate cele patru roti.

Aceeasi propulsie este disponibila, asa cum speram ca stiti, si pe versiunile coupe si decapotabila din Seria 8.

In plus, europenii se vor putea bucura si de versiunea diesel 840d, echipata cu un motor bi-turbo in linie in sase pistoane, de 3,0 litri, care produce 315 cai putere si un cuplu-forta de 680 Nm.

Gigantul german anunta ca va lansa, la un moment dat, si versiunea 840i, propulsata de un motor turbo in linie in sase pistoane, de 3,0 litri, care produce 335 de cai si un cuplu-forta de 450 de Nm, dar si ca lucreaza la o varianta M.

Vom afla totul despre noul Gran Coupe Seria 8 saptamana viitoare, atunci cand BMW va prezenta oficial acest frumos sedan...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter