BMW lucreaza serios la noul model decapotabil din Seria 8

BMW Seria 8 Cabrio

Poate ca modelele din Seria 8 a celor de la BMW nu a fost scoase inca pe piata, dar gigantul bavarez lucreaza din greu, in acest moment, la ultimele retusuri aduse versiunii decapotabile.

In plus, in imagini recente, producatorul german ne-a oferit o idee in legatura cu modul in care va arata aceasta masina, care a fost pregatita si testata, pana acum, in Las Vegas (Nevada) si Death Valley (California).

Ideea de a testa noua decapotabila din Seria 8 in desert, permite inginerilor de la BMW sa verifice rezistenta la temperaturi extrem de ridicate a modelului. De exemplu, in Death Valley, temperaturile pot depasi 50 de grade Celsius, asa ca tehnicienii producatorului german au lasat masina, pentru a verifica daca tehnologiile sofisticate de la bord rezista, ore intregi in conditii de caldura infernala.

In plus, drumurile din aceste zone ofera si sansa de a verifica daca materialele si tehnologiile folosite la izolarea cabinei masinii sunt indeajuns de bune pentru a tine departe aproape toate particulele de praf intalnite.

Trebuie sa remarcam ca versiunea decapotabila a Seriei 8 este identica cu varianta coupe, singura diferenta fiind acoperisul retractabil din material textil. Din aceasta cauza, linia acoperisului nu mai este la fel de asemenatoare cu cea a coupe-ului, dar masina ramane destul de atractiva din punct de vedere estetic. In cabina, cele doua versiuni sunt, de asemenea, complet identice.

Ne asteptam ca si sub capota sa ne intalnim cu aceleasi idei de motorizare. In Statele Unite, de exemplu, masina va beneficia de un motor bi-turbo V8 de 4,4 litri, care produce 523 de cai putere si un cuplu-forta de 750 Newtoni-metru. Acesta va fi singurul propulsor valabil si va combina o cutie de viteze automata in opt trepte cu tractiunea integrala.

Pe de alta parte, piata europeana va beneficia si de optiunea unui propulsor bi-turbo in linie in sase cilindri de 3,0 litri, care va produce 315 cai putere si un cuplu-forta de 680 Nm.

BMW a confirmat deja ca masina va fi lansata oficial pe piata in 2019, iar langa acest model decapotabil se va afla si versiunea in patru usi a lui Gran Coupe. Ne asteptam ca productia versiunii de serie sa inceapa chiar inainte de finalul acestui an.

Sa nu uitam, in acelasi timp, ca cele doua modele pregatite de BMW vor beneficia, pentru cunoscatori, si de versiuni M Power, care vor fi lansate oficial spre finalul anului viitor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter