Acest BMW Seria 5 este un sedan complet electric mai puternic decat M5

BMW Seria 5 Electric

Exista o explicatie perfect logica pentru faptul ca modelul BMW Seria 5 din imagini nu este echipat cu agresivele iesiri ale sistemului de esapament cunoscute. In primul rand, masina a plecat de la un M550i xDrive si s-a transformat intr-un sedan complet electric cu mai multa putere si un cuplu-forta mai serios chiar decat versiunea M5 Competition.

Mai exact, pentru a demonstra ca vehiculele electrice reprezinta cu adevarat viitorul si ca nu exista cale de intoarcere, BMW a echipat acest model din Seria 5 cu cea de-a cincea generatie a propriului propulsor electric.

Primul model de serie echipat cu acest propulsor va fi versiunea crossover electrica iX3, dar aceasta va avea doar un motor electric. Aceasta varianta electrica? Ei bine, va fi echipata cu trei motoare.

Acesta "aranjament" permite sedanului ecologic botezat "Lucy" sa ofere nu mai putin de 720 de cai putere. Managerul de proiect, Matthias Stangl, a oferit mai multe informatii despre cuplul-forta al masinii: "in jur de 1.150 de Nm pe ax". La o comparatie simpla, asta inseamna mai mult cu 103 cai si nu mai putin 400 de Nm in plus fata de M5 Competition.

Conform informatiilor oficiale, unul dintre motoare a fost montat pe axul frontal, iar celelalte doua pe partea din spate a masinii. Si pentru ca vorbim de axe, cel de pe fata a fost imprumutat de la noua generatie Seria 7, iar cel de pe spate imprumuta multe de la sedanul de lux. Restul masinii este un model standard Seria 5, in asta intrand si cabina, luata de la M550i xDrive.

Chiar daca masina ajunge la o greutate de 2.404 kg, va accelera de la 0 la 100 de km/h in "mai putin de trei secunde", lucru care se intampla datorita cuplului-forta instant. Cele trei motoare electrice sunt alimentate de un pachet de baterii de 45 de kWh, e adevarat nu unul foarte mare, dar Stangl a mentionat ca si-au dorit un setup cat mai compact.

Aceasta versiune complet electrica Seria 5 nu va intra in productia de serie dar dovedeste ca BMW are tot ce-i trebuie pentru a construi vehicule electrice interesante si performante pentru cei entuziasti si nu doar simple masini ecologice.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DEFECTIUNI ASCUNSE ALE UNEI MASINI SECOND HAND
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter