BMW poate renunta la construirea unei uzine in Rusia din cauza subventiilor prea mici

Desi ideea construirii unei fabrici in Rusia era luata in calcul de germanii de la BMW, se pare ca aceasta varianta de lucru a picat in cele din urma, producatorul bavarez fiind nemultumit de subventiile oferite de guvernul de la Moscova.

BMW poate renunta la construirea unei uzine in Rusia din cauza subventiilor prea mici

Chiar daca piata auto din Rusia nu este una prea de succes pentru marii producatori de pe scena auto internationala, aceasta ramane in continuare extrem de atractiva pentru multi constructori.

Motivul este unul cat se poate de simplu, dimensiunea pietei rusesti fiind una destul de considerabila pentru a fi luata in serios la modul cel mai serios. Tocmai din acest punct de vedere germanii de la BMW au ajuns chiar sa se gandeasca la construirea unei uzine in Rusia.

Desi planurile cu privire la construirea unei uzine in Rusia erau destul de bine puse la puncte, bavarezii de la BMW se pare ca au renuntat in cele din urma la aceasta idee, conform celor sustinute de mai multe publicatii internationale de specialitate.

Mai exact, se pare ca cei din conducerea BMW au fost nemultumiti de subventiile oferite de guvernul de la Moscova, pretentiile germanilor fiind ceva mai ridicate. In aceste conditii, se pare ca planurile cu privire la constructia acestei uzine BMW in Rusia au intrat pentru moment in impas, nefiind nimeni care sa stie la acest moment in ce directie vor evolua lucrurile in cele din urma.

Mai mult decat atat, pe langa cele sustinute de cateva publicatii internationale, avem si o declaratie sustinuta recent de seful diviziei BMW din Rusia, Stefan Teuchert. Oficialul BMW se dovedeste a fi destul de precaut in declaratii, nedorind inca sa ofere nimic concret.

Mai exact, Stefan Teuchert sustine ca “Rusia este o piata importanta pentru grupul BMW”. De asemenea, seful BMW Rusia mai sustine ca producatorul german “are un contact permanent cu partenerul local Avtotor”. Asadar, ramane de vazut cum vor evolua lucrurile in aceasta privinta in viitorul apropiat. Nu este exclus sa vedem guvernul de la Moscova venind cu o noua oferta catre germanii de la BMW.

Anul trecut, germanii de la Mercedes au fost liderii vanzarilor premium de pe piata auto din Rusia, obtinand o cifra de vanzari de aproximativ 42.000 de unitati. BMW s-a clasat pe locul secund in acest top, acestia comercializand un numar de aproape 41.500 de unitati catre clientii din Rusia pe parcursul anului trecut. Cum spuneam, piata auto ruseasca se poate dovedi a fi extrem de interesanta pentru marii producatori auto europeni!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter