BMW prezinta viitorul SUV electric iX

BMW prezinta viitorul SUV electric iX

BMW publica primele fotografii si informatii oficiale cu viitorul SUV electric iX, model care va fi intra in linia de productie incepand cu a doua jumatate a anului viitor.

In urma cu mai bine de doi ani, oficialii germani ai celor de la BMW prezentau primele fotografii si detalii cu privire la Vision iNext, un prototip care urma sa stea la baza unui viitor model de serie electric. Ei bine, proiectul iNext nu a fost lasat de izbeliste in tot acest timp, ba chiar din contra, cei de la BMW lucrand la ceea ce putem vedea astazi.

BMW iX: dimensiuni apropiate de X5 si X6

Mai exact, vorbim despre noul iX, viitorul SUV electric de serie care va fi produs incepand cu a doua jumatate a anului viitor. Modelul se afla deocamdata in faza de testare, insa iata ca avem cateva informatii oficiale cu privire la acesta.

Citeste si: Cum arata BMW-ul fabricat in 2000 și 2001 care acum costa peste 200.000 de euro

Potrivit primelor informatii, noul BMW iX va avea la baza o arhitectura care imbina structura Carbon Cage cu aluminiul si cu panourile de caroserie din material termoplastic.

In aceste conditii, SUV-ul va avea o masa totala cat mai mica. Lungimea si latimea viitorului BMW iX vor fi similare cu cele ale lui X5, in timp ce inaltimea va avea aceeasi valoare cu cea pe care o regasim in fisa tehnica a lui X6. Viitorul model BMW iX va fi echipat cu a cincea generatie a sistemului eDrive.

Habitaclul viitorului iX arata extrem de bine, nemtii comparandu-l cu un lounge. Germanii introdus pe acest model un ecran curbat orientat catre sofer, acesta urmand sa includa atat functiile instrumentarului de bord, cat si sistemul de infotainment.

Volanul va avea o forma hexagonala si va fi echipat cu un sistem de incalzire in trei trepte. Bolidul va beneficia si de un sistem Head-Up Display care dispune de un proiector fara rama, respectiv de un sistem audio de top Bowers & Wilkins care va fi echipat cu tehnologie 4D Audio.

Autonomie impresionanta pentru noul BMW iX

Din punct de vedere tehnic, aflam acum de la reprezentantii constructorului bavarez ca viitorul BMW iX va beneficia de un sistem electric de propulsie care va fi capabil sa genereze aproximativ 500 de cai putere. Oficialii germani precizeaza ca in productia agregatelor electrice sincron nu vor fi folosite materiale rare.

Energia necesara functionarii sistemului de propulsie va fi oferita prin intermediul unui pachet de baterii cu o capacitate de peste 100 kWh. Bateriile vor putea fi incarcate la prize cu o putere de pana la 200 kW. Astfel, pentru o incarcare de la 10 la 80% va fi nevoie de doar 40 de minute!

De asemenea, mai aflam ca autonomia lui iX va fi mai mare de 600 de kilometri, ceea ce nu este deloc rau. Nici consumul nu va fi deloc prea mare, pentru parcurgerea a 100 de kilometri urmand sa se inregistreze un consum mediu mai mic de 21 kWh. Din punct de vedere al cifrelor de performanta, viitorul SUV BMW iX va putea accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde, ceea ce este extrem de promitator!

VIDEOCLIPUL ZILEI