BMW prezinta noua generatie a modelelor de performanta M3 Sedan (G80) si M4 Coupe (G82)

BMW a publicat la mijlocul acestei saptamani primele imagini si informatii cu privire la noile generatii M3 si M4 Coupe, doua modele de performanta indragite de toti fanii constructorului bavarez.

BMW prezinta noua generatie a modelelor de performanta M3 Sedan (G80) si M4 Coupe (G82)

Campania de promovare pentru noile generatii ale modelelor M3 (G80) si M4 Coupe (G82) a debutat in urma cu mai multe luni, oficialii BMW aratand ca acorda o importanta majora acestor lansari. Germanii au publicat de-a lungul timpului mai multe imagini cu prototipurile de teste, dar si informatii cu privire la noile tehnologii pregatite pentru cele doua modele de performanta.

Ce putere ofera noile modele BMW M3 Sedan (G80) si M4 Coupe (G82)

Noua generatie a lui M3 vine la nu mai putin de 35 de ani de la lansarea primului M3, noile modele urmand sa ajunga pe piata in primavara anului viitor. Tot atunci vor fi disponibile cel mai probabil si noile modele M4.

Citeste si: Cat ajunge sa coste o planetara de BMW cu tot cu montaj intr-o reprezentanta

Din punct de vedere tehnic, noile BMW M3 (G80) si M4 vor fi echipate cu o unitate de motorizare bi-turbo cu capacitate de 3.0 litri, disponibila in doua versiuni. Astfel, standard, agregatul va dezvolte nu mai putin de 480 de cai putere si un cuplu maxim de 550 Nm.

Pentru cei care isi doresc insa ceva mai mult exista si a doua versiune, care se lauda cu nu mai putin de 510 cai putere si cu un cuplu maxim de 650 Nm. Aceasta a doua versiune va fi disponibila insa doar pe modelele Competition.

Versiunea standard de 480 de cai va beneficia de aportul unei transmisii manuale cu sase trepte, in timp ce resursele motorului vor fi gestionate de rotile de pe puntea spate.

Performante de top pentru versiunile Competition ale M3 Sedan si M4 Coupe 

Astfel, BMW M3 se poate lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in 4.2 secunde, in timp ce repriza 80-120 km/h va avea loc in 4.1 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h. Cei care apeleaza insa la pachetul M Driver vor putea ajunge la o viteza maxima de 290 km/h. Aceleasi cifre tehnice sunt disponibile si in cazul versiunii M4 Coupe.

Versiunile M3 si M4 Competition vor fi echipate cu o transmisie automata cu opt trepte M Steptronic cu Drivelogic si cu roti motrice spate. In acest caz, acceleratia de la 0 la 100 km/h va putea fi realizata in 3.9 secunde, in timp ce repriza 80-120 km/h va avea loc in 2.6 secunde.

Noile modele de performanta M3 si M4 Coupe vor fi echipate cu suspensii adaptive cu amortizoare controlate electronic, cu directie M Servotronic si cu un sistem de franare care permite doua setari pentru raspunsul pedalei. Pentru modelele Competition va fi disponibil ulterior si sistemul de tractiune integrala M xDrive.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter