BMW ofera locuri de munca pentru tinerii someri din Spania

BMW a inceput recrutarea unui numar mic de tineri spanioli care sunt someri pentru a-i duce sa lucreze in Germania. Douazeci si cinci de lucratori cu varstele cuprinse intre 18 si 25 de ani vor fi pregatiti de-a lungul unui an la sediul constructorului de masini din Munchen, a spus Milagros Caina-Andree, seful de personal BMW, pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Tinerii ar trebui sa invete din cultura germana, eventual sa traiasca impreuna cu familia gazda BMW si sa lucreze pentru dezvoltare, vanzari, marketing sau un alt domeniu. Dupa aceasta pregatire, tinerii se pot intoarce acasa sau pot ramane aici", a mai adaugat ea.

Viitorii lucratori reprezinta o mica parte din cele 3,5 milioane de tinerii someri ai Spaniei, dar Caina-Andree, seful de personal BMW, a adaugat ca programul poate viza in curand si tari ca Italia sau Grecia: "Vrem sa dam ceva inapoi acestor tari, unde vom vinde masinile noastre".

Aceste comentarii vin dupa ce minstrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, a avertizat ca esecul de a combate somajul in randul tinerilor ar putea declansa o revolutie. Germania, impreuna cu Franta, Spania si Italia, au luat masuri urgente pentru a veni in ajutorul generatiei de tineri europeni care se tem ca nu-si vor gasi locuri de munca.

Mai mult de jumatate dintre spaniolii si grecii sub 25 de ani sunt someri, in timp ce mai putin de 8% din tinerii germani au aceasta problema. Germania doreste ca prin aceste actiuni sa atraga un numar cat mai mare de tineri fara loc de munca din strainatate, pentru a compensa lipsa de oameni in anumite profesii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter