BMW vrea masini electrice care se incarca wireless! Ce face compania in acest sens?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 16 Mai 2018

BMW isi doreste sa socheze. Si nu o mai face de multa vreme cu ajutorul masinilor pentru ca stim deja ca automobilele fabricate de ei sunt puternice si frumoase, niste sportive in adevaratul sens al cuvantului. Asta nu inseamna ca BMW se plafoneaza, ci inseamna ca BMW trece la un alt nivel: tehnologia avansata.

Masinile electrice sunt noul trend sau noua noastra speranta la o viata mai buna. Cu atata poluare in jurul nostru in ultima vreme, ar trebui sa facem rapid un exercitiu de imaginatie ca sa ne dam seama daca se merita sau nu sa mai ridicam in slavi propulsoarele pe benzina sau motorina.

Asa se face ca industria auto a trecut treptat la constructia masinilor electrice si clientii de peste hotare le cumpara intr-un numar destul de mare, insa acolo infrastructura si regulile de joc sunt cu totul diferite fata de Romania: mai multe statii de incarcare electrica, mai multe oportunitati pentru practicarea acestei tehnologii care avanseaza de la minut la minut.

Si cum spuneam la inceputul articolului, BMW isi doreste sa fie prima in ceva, asa ca vorbeste deschis despre incarcarea masinilor electrice… fara fir. Incarcarea wireless ar fi noua tendinta care va bantui piata automobilelor o lunga perioada.

In iulie se va da startul unui proiect care priveste o plansa de incarcare wireless: wireless charching pad. Aceasta este destinata modelelor 530e, iar plansa ar trebui sa fie gata pana la finalul verii anului 2018. Inca nu exista detalii despre pret, insa nemtii au precizat ca masinile care se vor putea incarcarca wireless for fi disponibile doar prin programul de leasing.

Aceasta tehnologie nu va fi disponibila in toata lumea, primii care vor beneficia de ea fiind cei din California, acestia facand parte dintr-un program experimental. Daca aici va oferi rezultate bune, tehnologia va fi apoi raspandita si pe teritoriul european.

BMW se gandeste la acest proiect inca de acum trei ani, insa anul acesta si-a pus planul in aplicare impreuna cu cei de la Daimler. Tehnologia este noua, asa ca pana la un timp destul de scurt de incarcare a masinii fara vreun fir va mai dura. O incarcare wireless dureaza in momentul de fata pana la 3 ore si jumatate, deci mai avem nevoie de rabdare pana ce proiectul va da rezultate si mai bune.

Totusi, daca ar trebui sa gasim un motiv pentru care sa ne entuziasmam, acela ar fi ca tehnologia avanseaza si creativitatea este pusa in practica spre binele nostru si spre mai mult confort pentru soferi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Emisiile mari de dioxid de caorbon reprezinta deja de cativa ani buni o problema importanta pentru autoritatile europene. Poluarea a ajuns in ziua de astazi la un nivel pe care...
de - 17 Ianuarie 2019
Constructorul german Daimler pregateste investitii masive in fabrica pe care o are in Romania, la Sebes, in judetul Alba. Planul nemtilor este sa modernizeze linia de productie la uzina Star...
de - 17 Ianuarie 2019
Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat la mijlocul acestei saptamani ca intentioneaza sa achizitioneze 24 de autoturisme, dintre care 23 hibride. Anuntul a fost deja publicat pe SICAP, acolo putand fi...
de - 17 Ianuarie 2019
Avem, in sfarsit, sansa sa prezentam oficial noul McLaren 600LT Spider, ceea ce inseamna o oportunitate in plus pentru cei care obisnuiesc sa cumpere supermasini: aceea de a simti vantul...
de - 17 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

3200.00 EUR - 17 Ianuarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare