BMW vrea masini electrice care se incarca wireless! Ce face compania in acest sens?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 16 Mai 2018

BMW isi doreste sa socheze. Si nu o mai face de multa vreme cu ajutorul masinilor pentru ca stim deja ca automobilele fabricate de ei sunt puternice si frumoase, niste sportive in adevaratul sens al cuvantului. Asta nu inseamna ca BMW se plafoneaza, ci inseamna ca BMW trece la un alt nivel: tehnologia avansata.

Masinile electrice sunt noul trend sau noua noastra speranta la o viata mai buna. Cu atata poluare in jurul nostru in ultima vreme, ar trebui sa facem rapid un exercitiu de imaginatie ca sa ne dam seama daca se merita sau nu sa mai ridicam in slavi propulsoarele pe benzina sau motorina.

Asa se face ca industria auto a trecut treptat la constructia masinilor electrice si clientii de peste hotare le cumpara intr-un numar destul de mare, insa acolo infrastructura si regulile de joc sunt cu totul diferite fata de Romania: mai multe statii de incarcare electrica, mai multe oportunitati pentru practicarea acestei tehnologii care avanseaza de la minut la minut.

Si cum spuneam la inceputul articolului, BMW isi doreste sa fie prima in ceva, asa ca vorbeste deschis despre incarcarea masinilor electrice… fara fir. Incarcarea wireless ar fi noua tendinta care va bantui piata automobilelor o lunga perioada.

In iulie se va da startul unui proiect care priveste o plansa de incarcare wireless: wireless charching pad. Aceasta este destinata modelelor 530e, iar plansa ar trebui sa fie gata pana la finalul verii anului 2018. Inca nu exista detalii despre pret, insa nemtii au precizat ca masinile care se vor putea incarcarca wireless for fi disponibile doar prin programul de leasing.

Aceasta tehnologie nu va fi disponibila in toata lumea, primii care vor beneficia de ea fiind cei din California, acestia facand parte dintr-un program experimental. Daca aici va oferi rezultate bune, tehnologia va fi apoi raspandita si pe teritoriul european.

BMW se gandeste la acest proiect inca de acum trei ani, insa anul acesta si-a pus planul in aplicare impreuna cu cei de la Daimler. Tehnologia este noua, asa ca pana la un timp destul de scurt de incarcare a masinii fara vreun fir va mai dura. O incarcare wireless dureaza in momentul de fata pana la 3 ore si jumatate, deci mai avem nevoie de rabdare pana ce proiectul va da rezultate si mai bune.

Totusi, daca ar trebui sa gasim un motiv pentru care sa ne entuziasmam, acela ar fi ca tehnologia avanseaza si creativitatea este pusa in practica spre binele nostru si spre mai mult confort pentru soferi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

BMW Isetta a fost produs, ultima oara, acum 56 ani. Conceptul nu va disparea, deoarece o companie elvetiana va reintroduce pe piata masina urbana cu o singura usa si doua...
de - 21 August 2018
BMW este un nume foarte greu in industria de automobile. Si schimbarile pe care le-au propus de-a lungul anului 2018 au fost subtile, dar de efect. Cine a fost cu...
de - 21 August 2018
China era candva piata pentru care se construiau masini. Oamenii de acolo isi cumparau si brandurile proprii, dar unii dintre soferi asteptau cu nerabdare sa apara si ultima generatie de...
de - 21 August 2018
Porsche Classic pregateste un nou model 911, numit "Project Gold". Acesta va fi aratat publicului aproape de sfarsitul lunii, pe 24 august, chiar daca nu va fi vorba de o...
de - 21 August 2018

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare