BMW M750Le ar putea fi primul model M Performance plug-in hybrid al marcii bavareze!

BMW se gandeste la primul vehicul complet electric din Seria 7: M750Le!

2019 BMW Seria 7

De-acum suntem siguri ca v-ati convins si voi cat de seriosi sunt cei de la BMW atunci cand vine vorba despre electrificare, de vreme ce noile lor game de produse, asteptate in perioada urmatoare, vorbesc de la sine.

Botezat corect iNext, primul vehicul complet electric al marcii germane va fi lansat curand oficial pe piata si va fi urmat de toate modelele BMW (da, chiar si X2!), care vor avea cel putin o versiune plug-in hybrid.

Ei bine, primul model M Performance plug-in hybrid din portofoliul marcii nu va fi chiar ceea ce ne asteptam, informatiile cele mai proaspete din piata vorbind chiar despre Seria 7, care ar putea fi un pionier in clasa electrificata M Sport.

Am gasit informatia si pe un forum german, fanii marcii sustinand ca BMW va avea pregatita si o versiune orientata spre performante M750Le atunci cand va ajunge pe piata urmatoarea generatie G20.

In aceasta configuratie, echipat cu un motor termic si cu un propulsor electric, noul M750Le ar putea ajunge la 550 de cai si la un cuplu-forta de 800 Newtoni-metri. Trebuie sa recunoastem, insa, ca 400 din cei peste 500 de cai vor fi produsi doar de motorul cu 6 cilindri in linie.

Echipat cu cea de-a cincea generatie de baterii BMW, disponibile deja pe noul X3 electric, noul M750Le ar putea avea o autonomie mai generoasa decat predecesorul sau. Pentru comparatie, actuala Serie 7 ajunge la doar 26 de km.

In plus, daca ne luam dupa aceleasi informatii, noul M750Le va fi disponibil atat in versiunea cu ampatament standard cat si in cea optionala cu ampatament extins.

Cei care nu sunt interesati de optiunea M Performance, vor putea alege versiunea plug-in 750Le, de pe care vor lipsi componentele M. Mai mult, producatorul german promite si variante pe benzina, alternative ca 740i sau 730i, dar si o versiune diesel, deja cunoscuta 735d.

De data aceasta, insa, toate cele trei optiuni vor fi echipate cu componente si accesorii medii hibride la bord, dovedind inca o data politica aleasa pentru viitor de marca bavareza.

Daca toate aceste informatii vor fi confirmate, versiunea de baza din Seria 7 va fi sigur un model complet electric. Zvonurile spun ca noul model, botezat de fani "i7", ar putea ajunge pe piata in 2021. Capacitatea bateriilor se va afla undeva intre 80 si 120 de kilowati-ora, in timp ce autonomia estimata de specialisti ar putea fi de aproximativ 700 de km.

Vom stii mai multe despre noua generatie a Seriei 7 in anii urmatori, atunci cand si producatorul ne va oferi ceva informatii oficiale, dar o asteptam, cel mai probabil, in 2021.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter