BMW se gandeste la lansarea unor modele de performanta M de sine statatoare

BMW se gandeste la lansarea unor modele de performanta M de sine statatoare

Segmentul modelelor de performanta este un segment important pentru producatorii auto de renume, concurenta la acest nivel atingand niste cote extrem de inalte. Lasand concurenta dintre constructorii clasici prezenti in acest segment de piata, segmentul bolizilor de performanta este extrem de important pentru producatori deoarece aduce profituri semnificative, cu mult mai mari in comparatie cu profiturile obtinute din vanzarea unor modele simple.

Asadar, nu este de mirare cand auzim ca germanii de la BMW sunt in cautarea unei strategii prin care sa isi creasca cifrele de vanzari obtinute de modelele de performanta.

O prima optiune pe care o au cei de la BMW in acest sens este aceea de a aduce pe piata cateva modele de performanta sub brandul M de sine statatoare. Astfel, ar fi vorba despre niste modele construite de la zero, care nu sunt doar niste versiuni mai puternice ale unor modele deja existente in gama producatorului. Trebuie sa recunoastem, la prima vedere, o asemenea optiune este de luat in seama!

Este foarte probabil ca cei interesati de acest segment de piata sa aprecieze niste modele noi de performanta, care sa nu aiba niciun fel de legatura cu celelalte modele din portofoliu.

Markus Flasch, seful diviziei M din cadrul BMW, a oferit si cateva declaratii pe acest subiect in cadrul unui interviu acordat recent unei publicatii de specialitate. Astfel, Flasch transmite ca oficialii BMW “investigheaza variante M care ar putea fi de sine statatoare, care sa nu aiba un predecesor”. Totodata, Markus Flasch spune ca aceste modele “trebuie sa se potriveasca caracterului BMW, sa fie o combinatie de precizie, agilitate si lux”.

De asemenea, seful diviziei M a celor de la BMW a tinut sa sublinieze faptul ca bavarezii nu vor copia pe nimeni. Nu in ultimul rand, Flasch a mai tinut sa mentioneze ca in cazul in care se va merge pe o astfel de idee, un astfel de model nu trebuie sa fie neaparat si cel mai scump model din gama diviziei de performanta M.

In cazul in care vor implementa aceasta strategie, cei de la BMW nu vor fi primii care se vor indrepta in aceasta directie. Asa cum stiti cel mai probabil, si rivalii lor de la Mercedes au lansat de-a lungul timpului mai multe modele AMG de sine statatoare, care nu aveau niciun fel de legatura cu celelalte modele din gama. Si, asa cum stim cu totii, aceste modele s-au bucurat de un succes remarcabil, fanii modelelor din acest segment apreciind unicitatea modelelor!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter