Avem primele specificatii ale noului BMW i4! O autonomie impresionanta!

Daca vrei autonomie de top, mai trebuie sa ai rabdare pana la finalul lui 2020!

Am vazut deja modelul BMW i4 in teste (camuflat, e adevarat!) pe drumurile publice de cateva ori, iar acum va putem destainui si cateva dintre specificatiile tehnice ale acestui vehicul electric de serie.

Mai exact, suntem extrem de mandri sa va informam ca am obtinut primele detalii despre modelul sedan chiar de la producatorul bavarez, iar printre ele sunt cateva cifre care arata, cel putin deocamdata, foarte promitator.

Noul i4 este construit pe o platforma modulara, care include un pachet de baterii de 80 kWh, si va fi echipat cu un motor electric care poate ajunge pana la 530 de cai putere. De aceea, masina accelereaza de la 0 la 100 de km/h in mai putin de 4 secunde iar viteza maxima va fi limitata electronic la 193 de km/h.

Cel mai important lucru, insa, ni se pare autonomia masinii care, masurata conform testelor europene WLTP, ajunge pana la 600 de km, dar ne asteptam la cifre ceva mai mici, pana la 547-563 de km, in Statele Unite.

In plus, cuplat la un incarcator rapid de 150 de kW, pachetul de baterii de 80 de kWh poate fi incarcat pana la aproximativ 80 de procente in doar 35 de minute, iar in doar 6 minute de incarcare masina mai castiga "viata" pentru inca 100 de km.

Gandit ca un competitor direct pentru Tesla Model 3, noul i4 se va baza pe asa numitul pachet de baterii de "a cincea generatie", care va fi cu mult mai mic (la dimensiuni) decat predecesoarele sale.

Mai mult, arhitectura modulara a modelului va putea fi intalnita si sub alte noi vehicule electrice BMW si va oferi, in functie de tip, fie tractiune fata, fie spate, fie integrala. Asta inseamna ca motorul electric, transmisia si elementele electronice pot fi amplasate pe oricare ax sau pe amandoua (in configuratia cu tractiune integrala).

Acestea sunt cifrele interesante, deocamdata, iar ele pun noul i4 intr-o pozitie excelenta inainte de lansarea oficiala, chiar daca va trebui sa mai asteptam pana spre finalul anului 2021. Tineti cont, pe de alta parte, ca aceasta este doar una dintre cele cateva versiuni i4 care vor fi prezente pe piata, fiecare dintre ele diferite ca putere sau ca autonomie.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter