Divizia BMW i anunta planuri autonome pentru urmatorii ani

BMW Vision Next 100 Concept

Daca in urma cu cativa ani spuneam despre masinile electrice ca ele vor reprezenta viitorul, iata ca acum perspectiva modelelor autonome este tot mai vizibila. Astfel, planurile marilor producatori auto din toate colturile lumii prind oarecum alt contur in aceste vremuri, acestia concentrandu-se pe noi tehnologii si pe noi modele care sa tina pasul cu vremurile in care traim. Vremuri care, trebuie sa recunoastem, s-au schimbat radical fata de cele din urma cu nici 10 sau 15 ani.

Vorbim astazi despre cei de la BMW, producatorul german luand tot mai in serios dezvoltarea modelelor autonome. Astfel, divizia BMW i isi va schimba directia incepand cu acest moment, lasand la o parte modelele electrice si concentrandu-se indeosebi pe cele autonome. Iar planurile celor de la BMW chiar sunt inovatoare, drept dovada conceptul desprins parca dintr-un univers futurist Vision Next 100.

Tot in acest sens vin si ultimele declaratii venite din tabara producatorului german. Hildegard Wortmann, vicepresedinte in cadrul BMW, a declarat intr-un interviu acordat recent presei de specialiate ca divizia BMW i isi va concentra activitatea din acest moment catre dezvoltarea modelelor autonome. Aceasta a mai spus ca divizia in cauza nu a fost creata exclusiv pentru crearea modelelor electrice, ci a modelelor inovatoare. Iar daca in urma cu cativa ani tendinta se indrepta catre masinile electrice, acum pasul urmator indica tehnologiile autonome.

Wortmann a mai vorbit si despre faptul ca misiunea celor din cadrul diviziei BMW i a fost indeplinita cu succes pana acum. Astfel, producatorul german dispune de cea mai vasta gama de modele plug-in hybrid din care se poate alege, incepand de la Seria 2 Active Tourer si pana la Seria 7. De asemenea, vicepresedintele BMW a vorbit si despre anul 2021, anul in care primul model automat este pregatit sa fie lansat.

BMW iNext a fost anuntat la jumatatea anului trecut ca fiind un viitor model cu functii autonome bazat pe conceptul Vision Next 100. Harald Krueger, CEO al celor de la BMW, anunta atunci ca viitorul iNext va surpinde la toate capitolele: o noua generatie de motoare electrice, un interior modern si complet nou, design inteligent, conectivitate digitala si, nu in ultimul rand, pilotaj autonom.

Hildegard Wortmann a mai tinut sa evidentieze ca noua tendinta autonoma anuntata nu reprezinta viitorul pentru o lunga perioada de timp. In viziunea acesteia, tendintele se schimba rapid, iar BMW i este divizia care trateaza cele mai inovatoare tehnologii din acest domeniu. Astfel, este foarte posibil ca dupa anul 2021, atentia germanilor sa se indrepte catre altceva.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DIFERENTELE DINTRE MOTOR TURBO VS. ASPIRAT NATURAL
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter