i Inside Future Concept - BMW vrea inlocuirea butoanelor clasice cu o holograma

BMW i Inside Future

Primul eveniment important auto al anului, 2017 Consumer Electronics Show, ne-a dezvaluit si viziunea pe care o au cei de la BMW cu privire la modul in care vor arata interioarele modelelor lor in viitor. Asadar, reprezentantii producatorului german au venit la Las Vegas cu conceptul „i Inside Future”, concept care, trebuie sa recunoastem, a starnit curiozitatea tuturor si care s-a bucurat de numeroase reactii pozitive.

Conceptul prezentat de inginerii germani poate parea destul de futurist pentru acest moment, insa avand in vedere ca vorbim despre BMW totul este posibil. La baza conceptului sta o tehnologie noua numita BMW HoloActive Touch – o interfata de tip holograma. Acest sistem ar urma sa controleze sistemul de comunicare, pe cel multimedia si, nu in ultimul rand, pe cel de navigatie.

Acest pas in viitor este prezentat de specialistii de la BMW ca fiind ceva firesc in evolutia din domeniul auto, urmand sa inlocuiasca actualul sistem de recunoastere a gesturilor. Punand in discutie si viitorul tot mai autonom al automobilelor, reprezentantii producatorului german au incercat sa explice ca soferului trebuie sa i se ofere un plus de conectivitate.

Sistemul de lucru prezentat de cei de la BMW este destul de simplu in esenta. Astfel, meniul cu functiile si comenzile masinii va aparea proiectat in aer sub forma unei holograme, undeva in lateralul volanului si deasupra consolei centrale. Soferul, cu ajutorul degetului, va putea naviga prin sistemul de functii al masinii si va putea selecta comanda dorita.

Pentru a sti ca a accesat comanda dorita, soferul va simti in varful degetului o pulsatie generata printr-un sistem de ultrasunete. Atunci cand soferul nu va interactiona cu holograma, aceasta isi va pierde din intensitatea luminoasa si se va retrage in fundal.

Sistemul BMW HoloActive Touch nu este singura noutate propusa de reprezentantii BMW la CES 2017, acestia plusand cu Sound Curtain. Acesta presupune un sistem audio care va aduce un plus substantial atunci cand vine vorba de sunetul reprodus in interiorul masinii. Totodata, boxele acestui sistem vor fi implementate in tetiere.

Nici pasagerii din spate nu au fost dati uitarii de cei de la BMW, acestora fiindu-le pregatit un ecran multimedia de dimensiuni generoase care coboara din plafon atunci cand cei din spate isi doresc sa aiba acces la unele informatii. Atunci cand nu este folosit, ecranul ramane in plafon si joaca rolul unei surse de iluminare ambientala. De asemenea, noul habitaclu interior propus de cei de la BMW dispune si de un loc special de depozitare al cartilor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter