BMW Gran Coupe Seria 8: mai multa distractie cu inca doua usi!

2020 BMW Seria 8 Gran Coupe

BMW nu a asteptat prea mult pentru a-si prezenta ofertele din Seria 8. Acum mai putin de un an, producatorul german ne oferea versiunea de top a Seriei 8, cateva luni mai tarziu ne bucuram de varianta decapotabila, iar la inceputul acestei luni a fost lansat si mai puternicul M8.

Cronologic vorbind, a venit momentul ca si versiunea Seria 8 Gran Coupe sa-si faca aparitia pe piata, productia fiind anuntata pentru luna iulie.

Pentru a reusi sa mai adauge doua portiere si a face spatiu la interior pentru cinci persoane, noua versiune este mai lunga, incepand de la parbriz, cu aproape 23 de cm, asa ca designul este unul unic. Masina este si mai lata cu 3 cm si mai lunga cu aproape 6 cm, ceea ce inseamna ca ampatamentul a crescut cu peste 20 de cm.

Noul design ofera mai mult spatiu pentru cap atat in fata cat si in spate, diferenta fiind de jumatate de cm pe fata si, respectiv, cu aproape 9 cm pe spate. De cel mai mare avantaj se bucura pasagerii din spate, care castiga peste 18 cm pentru picioare si aproape 20 de cm la nivelul umerilor. In plus, scaunele din spate se pliaza, iar configuratia finala este una 40:20:40.

Clientii de peste ocean vor conduce modelul cu un motor V8 bi-turbo de 4,4 litri sub capota, care va produce, in versiunea M850i xDrive Gran Coupe, 523 de cai si un cuplu-forta de 749 Nm. BMW limiteaza electronic viteza, atunci cand masina este "incaltata" cu pneuri pentru toate sezoanele, la 209 km/h, viteza care creste la 250 de km/h atunci cand modelul este echipat cu pneuri mai performante.

In plus, propulsorul va transmite toata forta sa, prin intermediul unei cutii de viteze Steptronic Sport in opt trepte, catre toate cele patru roti motoare.

Noul Seria 8 Gran Coupe va fi echipat si un propulsor bi-turbo in linie in sase pistoane, de 3,0 litri, care va produce 335 de cai si un cuplu-forta de 498 Nm. Vor exista si aici doua versiuni, BMW 840i, cu tractiune spate, si 840i xDrive, cu tractiune integrala. Bineinteles ca si aceste variante vor fi echipate cu aceeasi cutie de viteze.

BMW sustine ca noul Gran Coupe cu motorizare V8 poate atinge 100 de km/h in 3,7 secunde, versiunea in sase cilindri cu tractiune spate ajunge la 4,9 secunde, in timp ce varianta cu tractiune integrala poate accelera in 4,6 secunde.

BMW Gran Coupe Seria 8 va fi livrat, in premiera, din luna septembrie. Inca nu avem lista de preturi pentru Europa, insa stim ca in Statele Unite ale Americii preturile vor incepe, pentru 840i Gran Coupe de la 84.900 dolari, pentru 840i xDrive Gran Coupe de la 87.800 dolari, iar M850i xDrive de la 108.900 dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: BMW

Newsletter