BMW si Daimler ar putea amana constructia noilor uzine din Ungaria

BMW si Daimler ar putea amana constructia noilor uzine din Ungaria

Germanii de la BMW si Daimler au anuntat recent planuri marete in legatura cu extinderea activitatii de productie de masini in Ungaria, planuri care ar urma sa fie puse in aplicare pe parcursul urmatorilor ani.

Bineinteles, Ungaria este o tara atractiva pentru producatorii germani, beneficiind de cateva avantaje importante pe care tara noastra, de exemplu, nu le poate oferi. In primul rand, vorbim despre o tara care se poate lauda cu o infrastructura bine pusa la punct. In al doilea rand, Ungaria inca este o tara in care salariile nu au ajuns la nivelul celor din vest, ceea ce este important pentru investitorii straini.

Chiar daca totul parea pus la punct, se pare ca producatorii germani au cateva obstacole in fata lor. O publicatie financiara importanta din presa germana a sustinut in urma cu cateva zile ca cei de la BMW si Daimler si-ar dori sa amane constructia unor noi uzine in anii imediat urmatori.

Unul dintre motivele pentru care si-ar dori acest lucru ar fi acela ca vanzarile pe plan european inregistrate de cei doi constructori sunt in scadere la acest moment. Daca ne uitam la primele patru luni ale anului, vom vedea ca vanzarile Mercedes-Benz au scazut cu 5.4% pe plan european, in timp ce vanzarile Grupului BMW au scazut cu 0.6%.

De asemenea, un alt motiv care ar pune stop acestor planuri este cel legat de incertitudinele pe care le provoaca Statele Unite si Donald Trump in legatura cu impunerea unor taxe pentru masinile importate peste Ocean. Totusi, important de mentionat este si ca in ultima vreme au aparut unele zvonuri care ne indica ca impunerea unor asemenea taxe ar fi amanata, de asemenea, cu cel putin sase luni. Insa, pana la acest moment nu se stie nimic sigur nici in acest sens.

BMW a anuntat in vara anului trecut ca va construi o noua uzina in localitatea Debrecen din Ungaria. Investitia va fi una uriasa, de aproximativ un miliard de euro conform primelor informatii.

Noua uzina ar urma sa aiba aproximativ 1.000 de angajati si o cifra anuala de productie de 150.000 de unitati. De asemenea, oficialii Daimler au anuntat in urma cu ceva timp ca vor sa construiasca o noua uzina la Kecsemet, o localitate in care exista deja o uzina a grupului german. Ramane de vazut ce vor face producatorii germani in viitor, pana acum oficialii acestora nefiind dispusi sa ne ofere niciun fel de comentarii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter