BMW a confirmat versiunea M plug-in hybrid

BMW Vision M Next Concept

A fost o zi extrem de importanta pentru cei de la BMW. In cadrul conferintei NextGen, care se desfasoara la sediul mercii din Germania, producatorul a prezentat conceptul Vision M Next (care ar putea fi chiar produs de serie!), un vehicul experimental din Seria 5, dar si motocicleta electrica E-Box.

Ei bine, daca toate astea nu va sunt de ajuns, avem si mai multe informatii care vin de la evenimentul din Munchen.

Seful departamentului de inginerie BMW, Klaus Frohlich, a declarat, la un interviu recent, ca Divizia M a marcii germane pariaza din greu si pe puterea bateriilor.

Ce inseamna asta? Simplu, ca producatorul german va prezenta, in viitorul nu foarte indepartat, versiuni plug-in hybrid ale vehiculelor M.

"Pentru mine, acesta trebuie sa fie urmatorul pas in evolutia masinilor noastre", a declarat Frohlich. "Bineinteles ca masinile vor avea nu mai mult de 1.600-1.700 kg, tractiune integrala si cel putin 600 de cai putere", a completat oficialul german.

Poate ca aceste cifre nu sunt impresionante la prima vedere, dar reprezinta o imbunatatire serioasa fata de actualul model M5. In primul rand, masina e la fel de puternica, dar mai usoara decat cele aproape 2.000 de kg standard.

Si mai important este ca versiunile plug-in hibrid nu sunt telul final pentru producator. In urmatorii sase ani, specialistii din Divizia M a celor de la BMW sunt convinsi ca vor ajunge si la vehicule complet electrice foarte performante.

"Dincolo de anul 2025, exista si posibilitatea unor versiuni M BEV", a declarat acelasi Frohlich. "Binenteles ca M nu vine de la tehnologie ci de la performante si aici nu e vorba doar despre acceleratie", a mai spus oficialul german.

Binenteles ca greutatea redusa a modelelor, in comparatie cu versiunile conventionale, este principalul avantaj in lumea vehiculelor hibride.

Mai mult, daca va ajunge si la modele complet electrice, acesta ar putea fi un avantaj important fata de motorizarile termice.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter