Bentley pregateste primul sistem WiFi securizat de mare viteza

Daca sunteti un om de afaceri prosper si va place sa ocupati de asta chiar si atunci cand va aflati pe locurile din spate ale propriei masini Bentley, binenteles conduse de un sofer catre birou, avem o veste extrem de buna: Bentley se pregateste sa lanseze primul sistem auto WiFi supersecurizat de mare viteza.

Specialistii de la Bentley sustin ca acest sistem, care va fi disponibil pe toate modelele marcii inca de anul viitor, este capabil sa ofere "acoperire continua printr-o retea mobila in miscare, in asa fel incat sa pastreze conexiunea unui manager sau director cu oamenii sai din teren".

Sistemul functioneaza ireprosabil si la viteze de peste 110 km/h, permitand pasagerilor sa acceseze, simultan, mai multe aplicatii de afaceri sau de entertainment, printre care si cele cu continut HD.

Trebuie mentionat faptul ca sistemul este produs in parteneriat cu Viasat, un gigant de comunicatii globala, cu experienta in domeniu de peste 30 de ani.

Pentru a intelege despre ce e vorba, Viasat se ocupa de peste 14 milioane de noduri WiFi in aproape 30 de tari din intreaga lume. Este vorba, de asemenea, despre compania care a contribuit la importul sistemelor WiFi la bordul zborurilor comerciale sau guvernamentale.

Sistemul care va fi instalat pe masinile Bentley functioneaza prin implementarea unei retele private virtuale multi-channel, care poate include nu mai putin de trei retele mobile sau un canal cu semnal super-rapid, si asta fara sa ne intalnim cu tot felul de cabluri, sistemul fiind pozitionat in portbagaj, iar router-ul conectat la sursa de curent continuu a masinii.

Router-ul WiFi de la bord se conecteaza la un hub de banda larga situat pe un site static care, la randul lui, se leaga la o conexiune de acelasi tip de pe site-ul gazda, ceea ce duce la o conectivitate, fiabilitate si o securitate nemaintalnita pana acum.

Sursa: Bentley

Newsletter

Whatsapp