Bentley lanseaza noua versiune Flying Spur V8

Bentley lanseaza noua versiune Flying Spur V8

La mai bine de un an de la lansarea noului Flying Spur, Bentley a prezentat astazi noul Flying Spur V8, model care promite niste performante tehnice impresionante.

In vara anului trecut, Bentley aducea pe piata noul Flying Spur, un model extrem de asteptat de pasionatii marcii si nu numai. Asa cum probabil ca va aduceti aminte de la acea vreme, modelul producatorului britanic putea fi comandat exclusiv alaturi de o unitate de motorizare W12 cu capacitate de 6.0 litri, care putea sa dezvolte 635 de cai putere si un cuplu maxim de 900 Nm. O motorizare impresionanta din toate punctele de vedere, nu avem cum sa nu recunoastem acest lucru!

Motorizare V8 de 4.0 litri pentru noul Bentley Flying Spur

Oficialii Bentley lanseaza acum o motorizare noua pentru Flying Spur, noile modele urmand sa fie livrate de la finalul acestui an. Mai exact, vorbim despre o unitate V8 cu capacitate de 4.0 litri, capabila sa dezvolte 550 de cai putere si un cuplu maxim de 770 Nm.

Citeste si: Bentley Bentayga primeste primul sau facelift

Este important de precizat ca aceasta unitate dispune si de o functie care dezactiveaza patru cilindri atunci cand cuplul necesar nu trece de 235 Nm, iar turatia motorului este mai mica de 3.000 rpm. Potrivit spuselor oficialilor britanici, aceasta modificare a functionarii motorului are loc in numai 20 de milisecunde.

Cu aceste conditii tehnice despre care am vorbit in randurile anterioare, Flying Spur V8 promite in primul si primul rand o acceleratie de la 0 la 100 km/h posibil de realizat in numai 4.1 secunde. Totodata, viteza maxima la care va putea ajunge bolidul este de 318 km/h.

Modificari de ordin estetic

Din punct de vedere estetic, britanicii ne propun sapte culori dintre care se poate alege pentru caroserie. De asemenea, clientii vor putea opta si pentru pachetul Blackline, care ne propune niste accesorii exterioare inchise la culoare care le vor inlocui pe cele cromate.

Nu in ultimul rand, aceasta versiune beneficiaza din punct de vedere al design-ului de niste jante cu infatisare diferita si de un sistem de evacuare cu patru terminatii. Bineinteles, denumirea “V8” va putea fi observata la nivelul aripilor laterale.

Aceasta noua versiune lansata acum are o masa totala cu 100 de kilograme mai mica in raport cu cea pe care o stiam din vara anului trecut. Noul Flying Spur va fi echipat din punct de vedere tehnic cu o suspensie pneumatica, cu Torque Vectoring by Brake si cu un sistem Drive Dynamics Control.

De asemenea, cei interesati pot comanda pentru aceasta versiune si bare antiruliu active comandate printr-un sistem electric la 48V si sistem de directie integrala. Transmisia se va face prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte.

VIDEOCLIPUL ZILEI