Bentley se gandeste la interioare eco pentru vegani

2017 Bentley Bentayga

Oficialii de la Bentley au declarat ca marca a facut primii pasi spre masinile mai prietenoase cu mediul. In cazul producatorului britanic, aceasta idee nu se refera la modele hibride, desi conceptul face parte din planurile viitoare, ci la folosirea de materiale diferite, ca alternativa la cele traditionale utilizate in acest moment.

Directorul de design Bentley, Stefan Sielaff, a declarat, la intalnirea "Viitorul masinilor", ca marca este, in acest moment, in plin proces de explorare a unor optiuni eco-vegane in ceea ce priveste tapiteria interioara sau finisajele din cabina.

"Nu poti vinde o masina Bentley finisata cu diverse produse din animale unui iubitor de stil vegan", a spus Sielaff. "Dupa ce am vorbit cu clientii nostri, in special cu cei din California, am inteles, din cererile lor, de ce anume au nevoie. Din fericire, tehnicienii Bentley pun in practica o multime de solutii pe comanda, in colaborare cu colegii de la Mulliner, asa ca nu va fi o foarte mare problema sa se mentinem clientii satisfacuti, mai ales pe cei care se simt intimidati de interioarele modelelor noastre din prezent".

Bineinteles ca nu exista, deocamdata, detalii specifice despre data estimata a lansarii unui model nou cu interior eco-vegan dar, se pare, compania cerceteaza acest subiect cu mare atentie, iar echipa de design testeaza deja diferite materiale.

"Nu peste multe timp vom prezenta primul model Bentley cu interior vegan. Cumparatorii vor beneficia de acelasi nivel de lux cu care i-am obisnuit, de aceasta data intr-un mod total diferit, cu piele din proteine sau din ciuperci, dar si cu materiale extrase din substantele eliberate de meduze. In acest moment, echipele de design se ocupa exact de aceste probleme, mai raman de hotarat culorile si modelele de finisaj", a mai declarat Stefan Sielaff.

In acelasi timp, gigantul Ford este foarte aproape sa iasa pe piata cu o idee interesanta de material pentru interiorul cabinei, care ne va apropia de realitate. Compania se gandeste serios sa foloseasca bambusul, in combinatie cu materialele plastice, pentru cateva dintre suprafetele interioare ale modelelor sale. Motivul, in afara de cel ecologic, are legatura cu rezistenta unei astfel de combinatii, mai mare decat cea a lemnului, caramizii si chiar a cimentului.

Bambusul este un produs al naturii, considerat ieftin de catre producatori, care creste pana la deplina maturitate in doi pana la cinci ani.

Toate aceste idei se pare ca au la baza scrisoarea deschisa trimisa lui Marry Bara, presedintele General Motors, de catre fostul lider The Smiths, deja foarte cunoscutul activist pentru drepturile animalelor Morrissey. In aceasta, muzicianul cerea companiei sa foloseasca materiale vegane pentru interiorul modelelor Chevrolet Bolt si Chevrolet Volt.

Nu mai e nevoie sa o amintim, dar cele doua masini sunt vandute ca fiind eco, in special persoanelor vegane, asa ca "ar trebui sa dispuna de toate optiunile pe care un vegetarian spera sa le gaseasca intr-o astfel de configuratie".

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter