Am ajuns sa-o vedem si p-asta: Bentley recheama in service SUV-ul Bentayga!

2016 Bentley Bentayga

Anumite masini de abia ies de pe portile fabricilor ca sunt si rechemate pentru o serie de probleme, mai mici sau mai mari. Zilele acestea putem discuta despre Bentley in legatura cu acest subiect. Chiar daca, poate, vi se pare un pic ciudat ca un constructor de asemenea talie sa aiba probleme tehnice, iata ca inevitabilul s-a intamplat. Asa ca, daca citim stirea aceasta, vom putea spune cu certitudine ca si in lumea preturilor astronomice pot exista “alunecari”.

Producatorul de masini de lux Bentley a verificat in service un numar de 88 exemplare ale modelului care tocmai s-a lansat, Bentayga. Masinile afectate au fost produse, conform declaratiilor facute de reprezentantii Bentley, intre 1 martie si 30 septembrie 2016. Primul SUV din istoria companiei britanice de lux are, asadar, probleme.

Din fericire insa pentru noi, europenii, modelele afectate au fost doar cele vandute in Statele Unite. Exemplarele chemate pentru verificari nu sunt chiar toate cate s-au vandut in America, dar numarul lor reprezinta aproape un sfert din totalul de 500 de masini de pe teritoriul american. Problema pe care masinile o au este legata de procesul de asamblare.

Mecanismul folosit la scaune si articulatiile tabloului de bord este posibil sa nu fi fost strans corespunzator. Conform specialistilor in domeniu, daca suruburile acestor mecanisme sunt prinse mai usor, vibratiile vehiculului, in timp, pot slabi alte piese, si pot duce la avarii grave. In plus, un scaun prost montat poate crea si un pericol pentru siguranta celor aflati in vehicul.

Se pare ca problemele sesizate au venit in urma unor verificari de rutina, suruburile fiind depistate ca au fost stranse insuficient. Pentru a confirma cu exactitate cele semnalate initial, reprezentantii Bentley au facut cercetari mai amanuntite si au decis, asadar, sa isi invite clientii, posesori de Bentayga, inapoi la ei, pentru o scurta vizita.

Acestia au primit deja notificari din partea companiei britanice si pot sa mearga la orice dealer Bentley pentru remedierea evetualelor suruburi stranse prost. Pentru a rezolva problema inginerii Bentley vor verifica pur si simplu cuplul suruburilor si le va strange, daca vor constata ca este nevoie de asta.

Rechemarile ar putea incepe, conform celor spuse de reprezentantii Bentley, incepand cu aceasta luna. Evident ca toate deplasarile si verificarile nu vor fi taxate, Bentley va efectua aceste teste gratuit. In final, noi nu putem decat sa ne imaginam prin ce trec posesorii de Bentayga zilele acestea. Nu de alta, dar cand dai un sfert de milion de dolari pe o masina, este clar ca vrei ca ea sa fie perfecta, iar stirea asta tocmai ne-a demonstrat contrariul. Asa ca, noi ne punem o intrebare si va lasam si pe voi sa ne spuneti ce parere aveti: oare ce suma putem da pe o masina, ca sa nu ne para rau?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter