Autovehiculele complet automatizate sunt mai aproape decat credem

"Masinile care se conduc singure ar putea avea beneficii imense pe termen lung pentru conducatorii auto, dar ele ar trebui sa ramana la stadiul de faza experimentala in acest moment", au spus autoritatile de reglementare a sigurantei auto din Statele Unite ale Americii.

Nevada, California si Florida au adoptat deja legi prin care le permit producatorilor Toyota si Audi sa testeze masinile care se conduc singure pe drumurile publice. Alte state vor acum sa le urmeze exemplul.

"Exista probleme serioase privind normele elaborate de aceste state si nu este recomandat ca aceste masini sa existe pe sosele in alte scopuri in afara celor de testare", au spus cei de la National Highway Traffic Safety Administration.

Aceasta atitudine sugereaza ca autoritatile de reglementare nu vor permite ca aceste masini sa fie utilizate pe scara larga in urmatorii ani chiar daca unii dezvoltatori, de exemplu Google, au sugerat ca masinile self-driving se afla la mai putin de cinci ani departare de piata de vanzare.

Deocamdata, fenomenul se afla intr-o faza experimentala. "Fie ca vorbim despre caracteristicile automate ale masinilor existente astazi sau despre vehicule complet automatizate care vor exista in viitor, prioritatea noastra este de a oferi siguranta acestor automobile si ocupantilor lor", a spus Ray LaHood, secretarul de transport al Statelor Unite.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter